Επίθεση Σπίρτζη στη διοίκηση του ΟΑΣΑ

Επίθεση Σπίρτζη στη διοίκηση του ΟΑΣΑ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα περιστατικό διαφωνίας μεταξύ ηγεσίας του υπ. Υποδομών και ΟΑΣΑ επανέφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της αλλαγής διοικήσεων στους εποπτευόμενους από το υπουργείο οργανισμούς. Με αφορμή την πρωτοβουλία που έλαβε ένας οδηγός και μέλος του σωματείου εργαζομένων να μεταφέρει πρόσφυγες σε σημείο της πόλης ώστε να προστατευθούν από την καταρρακτώδη βροχή, ήρθε αντιμέτωπος με την αντίδραση της διοίκησης του ΟΑΣΑ, που τον οδήγησε σε παρ’ ολίγον σύλληψη. Στο θέμα παρενέβη ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος επέτρεψε στον οδηγό να μεταφέρει τους πρόσφυγες. Το περιστατικό ωστόσο «υπενθύμισε» στον κ. Σπίρτζη ότι εδώ και μήνες (σημειώνεται ότι διατηρεί το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών από τις εκλογές του Ιανουαρίου και όχι από τις πρόσφατες εκλογές του Σεπτεμβρίου) διαμηνύει ότι θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν οι διοικήσεις στους εποπτευόμενους από το εν λόγω υπουργείο οργανισμούς.

Η αλλαγή κάθε κυβέρνησης είθισται να φέρνει μαζί της και τους νέους διοικητές οργανισμών σε κάθε υπουργείο. Πρόκειται για πρακτική η οποία στερεί την έννοια της συνέχειας στους δημόσιους οργανισμούς, ενώ καθυστερεί σημαντικά την υλοποίηση έργων που πρέπει να ολοκληρωθούν στους διάφορους τομείς του δημόσιου τομέα.

Μοναδικός οργανισμός (του τομέα Μεταφορών) στον οποίο η διοίκηση έχει αντικατασταθεί είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σε όλους τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς και στα ΕΛΤΑ διατηρούνται οι διοικήσεις που διορίστηκαν πριν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένη τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου, εδώ και εννέα μήνες οι τριβές μεταξύ κυβέρνησης και διοικήσεων των φορέων και ιδιαίτερα του ΟΑΣΑ έχουν προκαλέσει πολλές δυσλειτουργίες.

Ο κ. Σπίρτζης έχει εκφράσει δημόσια πολλάκις το πρόβλημα συνεργασίας που διαπιστώνει με τις υφιστάμενες διοικήσεις, αλλά δεν έχει προχωρήσει στην αντικατάστασή τους. Στελέχη του υπ. Υποδομών αποδίδουν στην παραμονή των παλαιών διοικήσεων τις σημαντικές, όπως τονίζουν, δυσλειτουργίες που παρατηρούνταν στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες κατά την προεδρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Με δεδομένο ότι ο ορισμός νέων διοικήσεων πρέπει να λάβει την έγκριση της Βουλής, τα στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι ήταν αδύνατο να βρεθεί κοινοβουλευτικός χρόνος ώστε να «έρθουν» τα ονόματα στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή