Δόθηκαν ανταλλάγματα σε Ομπάμα, λέει το ΚΚΕ

Δόθηκαν ανταλλάγματα σε Ομπάμα, λέει το ΚΚΕ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για «τα ανταλλάγματα που έχει δώσει και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» έναντι των ΗΠΑ, στα διάφορα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της χώρας, ζητεί από την κυβέρνηση το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τον Περισσό, «τα νέα “ευχαριστώ στις ΗΠΑ” από τον πρωθυπουργό, καθώς και τα εύσημα από τον πρόεδρο Ομπάμα, δεν αφορούν μόνο τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο και το ζήτημα του χρέους, αλλά κυρίως την ανάληψη πιο ενεργού ρόλου της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, με πρόσχημα το “Ισλαμικό Κράτος” και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών».

Από το ΚΚΕ εξαπέλυσαν χθες επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και για την κατάργηση, από σήμερα, του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε έξι νησιά του Αιγαίου. Υπενθυμίζουν ότι ώς το τέλος του 2016 στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα υπαχθούν όλα τα νησιά του Αιγαίου και καταγγέλλουν ως κυβερνητικό ψεύδος τον ισχυρισμό ότι την αύξηση θα πληρώσουν οι «πλούσιοι και οι μεγαλοξενοδόχοι». Τονίζουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο «θα πλήξει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων που κατοικούν ή εργάζονται στα νησιά και ήδη δοκιμάζονται σκληρά». Σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής στο 23%, από τον Περισσό προβλέπουν «φοροεξόντωση» των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών. Τονίζουν ότι η άμβλυνση των συνεπειών με ισοδύναμα μέτρα «αποτελεί κοροϊδία» και αποδίδουν ευθύνες για την κατάσταση και στα κόμματα που ψήφισαν ή στηρίζουν την εφαρμογή των μνημονίων, δηλαδή τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή