Σέντερ: Τα 86 δισ. της Ελλάδας έπρεπε να τα δώσουμε για την προστασία των συνόρων

Σέντερ: Τα 86 δισ. της Ελλάδας έπρεπε να τα δώσουμε για την προστασία των συνόρων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ίσως να ήταν καλύτερο να είχαμε επενδύσει τα 86 δισεκ. ευρώ που δώσαμε στην Ελλάδα στην μαζική προστασία των συνόρων», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, εξηγώντας ότι από την Ελλάδα ξεκινά ο δρόμος που ακολουθούν για τα Βαλκάνια οι πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με κ. Σέντερ, μόνο στη Βαυαρία οι πρόσφυγες θα κοστίσουν περισσότερα από 4 δισεκ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι η Γερμανία έχει ήδη αναγκαστεί να ξεπεράσει τις δυνατότητές της για να υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.

«Είμαστε ήδη υπερπλήρεις με ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και έρχονται καθημερινά και άλλοι», εξήγησε ο Σέντερ. «Πιστεύει πραγματικά κάποιος ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα εκατομμύρια χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στη χώρα μας;», διερωτήθηκε. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να περιοριστεί γρήγορα και μαζικά η μετανάστευση, εκτίμησε στο περιοδικό Focus.

Εξάλλου ο Σέντερ θεωρεί ότι η ενσωμάτωση των προσφύγων στη Γερμανία είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη χώρα. «Όλα όσα συμβαίνουν τώρα θα έχουν επιπτώσεις το 2020 και το 2030. Διότι πλέον αλλάζουμε την πολιτιστική δομή της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Αν έρθουν στη Γερμανία ένα εκατομμύριο άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές αξίες και ήθη, δημιουργούνται πολλά προβλήματα, είπε ο Σέντερ. «Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να οριστεί μια ξεκάθαρη γραμμή στην ενσωμάτωση». Όποιος δεν είναι έτοιμος «να ζήσει βάσει των δικών μας νόμων και αξιών, μακροπρόθεσμα δεν θα βρει θέση στη χώρα μας», προειδοποίησε.

Στο μεταξύ 5.000 υποστηρικτές του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διαδήλωσαν χθες Τετάρτη στην Ερφούρτη της Θουριγγίας διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική παροχής ασύλου που ακολουθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και η περιφερειακή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν πολλοί νεοναζί, ενώ κάποιοι κρατούσαν σημαίες και πανό ακροδεξιών οργανώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή