Κίνηση με στόχο τη συνεργασία με Τσίπρα από τον Φ. Κουβέλη

Κίνηση με στόχο τη συνεργασία με Τσίπρα από τον Φ. Κουβέλη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία πολιτικής κίνησης με σκοπό τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί ο κ. Φώτης Κουβέλης. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε την «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς» που, όπως είπε, δεν προορίζεται να μετατραπεί σε κόμμα αλλά να ενταχθεί με κάποιον τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης είπε χθες (Στο Κόκκινο 105,5) ότι η νέα «Ενωτική Κίνηση» θα συγκροτηθεί με τη συμμετοχή 1.000 με 1.200 μελών και στελεχών που δεν βρίσκονται πλέον στη ΔΗΜΑΡ. «Θα είναι μια πολιτική κίνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, «χωρίς επιδίωξη διαμόρφωσης κόμματος, της οποίας το πολιτικό αποτύπωμα βρίσκεται στη λέξη “ενωτική”» και συμπλήρωσε πως «μας ενδιαφέρει να προωθηθεί η ενότητα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση «που είναι δυνατόν να οδηγήσει και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά την πάγια τακτική του τις τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Κουβέλης κατήγγειλε τη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και ισχυρίστηκε ότι η πλειονότητα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ είχε παραιτηθεί προτού συμφωνηθεί η σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε δε τη σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ για «σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος» κατά τη διαδικασία προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ. Κατά τα λοιπά, ο κ. Κουβέλης ταυτίστηκε πλήρως με την κυβερνητική γραμμή, τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, θα οδηγήσει σε δίκαιο επιμερισμό των βαρών για τους πολίτες «μέσα από αντισταθμιστικά μέτρα και αντιρροπήσεις». Σε αυτή την κατεύθυνση, κατέληξε, θα μπορούσε να βοηθήσει και η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή