Δένδιας: Η ενότητα του κόμματος δεν είναι διασφαλισμένη

Δένδιας: Η ενότητα του κόμματος δεν είναι διασφαλισμένη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό και τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και την επισήμανση ότι «η ενότητα του κόμματος δεν είναι δεδομένη και πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστεί», γνωστοποίησε ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας την απόφαση να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

Ο κ. Ν. Δένδιας επισημαίνει πως μετά την εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου είχε ζητήσει τη διεξαγωγή συνεδρίου, αλλά «δυστυχώς, με ευθύνη τής τότε ηγεσίας και όσων συντάχθηκαν είτε από πολιτική αφέλεια είτε από καιροσκοπισμό μαζί της, η συζήτηση αυτή ουδέποτε έγινε, ενώ δαιμονοποιήθηκαν τα κίνητρα όσων είχαν το θάρρος να τη ζητήσουν».

Ετσι, προσθέτει ο πρώην υπουργός, η Νέα Δημοκρατία οδηγείται σε αλλαγή ηγεσίας χωρίς να έχουν συζητηθεί βασικές παράμετροι των αρνητικών εκλογικών αποτελεσμάτων του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου, αλλά και το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθεί στο μέλλον.

«Με τη διαδικασία που ακολουθούμε, τοποθετούμε την άμαξα (άθροισμα υποψήφιων αρχηγών) μπροστά από τα άλογα (άθροισμα κομματικής κοινότητας και κοινωνίας) και είναι αυτονόητο ότι για λόγους προσωπικής πολιτικής συνέπειας και όχι μόνο, στην παρούσα φάση δεν επιθυμώ και δεν πρέπει να συμμετάσχω», προσθέτει ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Νίκος Δένδιας ευχαριστεί όλους όσοι τον ενθάρρυναν να είναι υποψήφιος και διαβεβαιώνει πως θα παραμείνει «στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ανασύνταξη της παράταξης», ενώ επισημαίνει πως «αναγκαία συνθήκη ύπαρξης είναι η Νέα Δημοκρατία να παραμείνει ένα αστικό – λαϊκό κόμμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή