Με σπριντ, στο «και πέντε» η κατάθεση 50 υπογραφών από τον Αδ. Γεωργιάδη

Με σπριντ, στο «και πέντε» η κατάθεση 50 υπογραφών από τον Αδ. Γεωργιάδη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα σπριντ που θα ζήλευαν αθλητές του στίβου, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης εισήλθε στα κομματικά γραφεία της Συγγρού λίγα λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας, που είχε οριστεί στις 18.00. Τρέχοντας ανέβηκε στον τρίτο όροφο προκειμένου να καταθέσει τον φάκελο, αφού νωρίτερα –μέσω Twitter– είχε ανακοινώσει: «Τις βρήκα, πάω».

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η τελευταία υπογραφή ήταν του κ. Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος σε δήλωσή του σημειώνει πως «δεν συμφωνώ πολιτικά με τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη, αλλά δεν θα πάψω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε υποψηφίου να διεκδικήσει την ψήφο της βάσης του κόμματός μας, όταν μάλιστα έχει ήδη συγκεντρώσει 49 από τις απαιτούμενες 50 υπογραφές». Στο παρασκήνιο και άλλοι δήλωναν ότι ήταν οι τελευταίοι που υπέγραψαν υπέρ του, δείγμα ότι ο κ. Γεωργιάδης εξάντλησε κάθε μέσον πίεσης για την επίτευξη του σκοπού του.

Η προσπάθεια Γεωργιάδη ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Μάκης Βορίδης, τελικά, δεν θα κατέβαινε στην κούρσα. Παρά τη μη συμφωνία βουλευτών με τους οποίους συνομιλούσε τακτικά, με πρώτο τον κ. Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης αποδύθηκε σε μια προσπάθεια συλλογής των υπογραφών προκειμένου να είναι υποψήφιος. Χθες βράδυ, δε, μετά την παραλαβή του φακέλου της υποψηφιότητάς του από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωνε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τη μάχη για την προεδρία. Πλην, όμως, η ΚΕΦΕ αποφάσισε διαφορετικά. Ο ίδιος υπέβαλε άμεσα ένσταση, ενώ, την ίδια ώρα, το σύνολο των διεκδικητών (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας) δήλωναν αντίθετοι στην απόφαση της ΚΕΦΕ. Παρέμβαση υπέρ Γεωργιάδη πραγματοποίησε και ο κ. Αντ. Σαμαράς. Εφόσον η ένστασή του γίνει αποδεκτή, ο κ. Γεωργιάδης θα είναι ο δεύτερος νεότερος της κούρσας, αφού έχει γεννηθεί το 1972, και θα έχει ως στόχο να εκφράσει τη δεξιά πλατφόρμα της Ν.Δ. Η συγκέντρωση των 50 υπογραφών, πάντως, δεν θα ήταν δυνατή εάν την τελευταία στιγμή δεν κινητοποιούνταν υπέρ του το στρατόπεδο του τέως πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή