Παγώνουν οι «ειδικές» επιτροπές της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου

Παγώνουν οι «ειδικές» επιτροπές της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό επανεξέταση αναμένεται να τεθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον όλες οι «ειδικές» επιτροπές που με προσωπικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου συγκροτήθηκαν κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. «Είναι σαφές πως η νέα Βουλή θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή και για την ανάθεση σε νέες επιτροπές θεμάτων κρίσιμων που αφορούν τη χώρα», είπε χωρίς περιστροφές ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Η επισήμανση αυτή του κ. Ν. Βούτση –ο οποίος εξελέξη με 181 θετικές ψήφους, έναντι 113 «λευκών» και τριών «ακύρων»– καταγράφηκε στη σύντομης διάρκειας τελετή παράδοσης-παραλαβής από την προκάτοχό του και με αφορμή το γεγονός ότι η απελθούσα προσπάθησε με τρόπο επικοινωνιακό να προβάλει εκ νέου το έργο της, μέσω της παράδοσης σε έντυπη μορφή πορισμάτων και εκθέσεων τέτοιων επιτροπών. «Σας τις δίνω για να μην παραπέσουν όπως συνήθως γίνεται στο Δημόσιο. Προσδοκώ και αναμένω ότι αυτές οι πολύτιμες εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σχολιάζοντας αυτήν ακριβώς την κίνησή της, ο νέος πρόεδρος, αφού έκανε την προαναφερόμενη επισήμανση, πρόσθεσε μνημονεύοντας ειδικότερα την επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές: «Ιδιαίτερα για το θέμα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων, στο οποίο είναι διακομματική και ομόφωνη απόφαση, θα πρέπει να ενταθεί η λειτουργία αυτής της επιτροπής», τόνισε. Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, υπήρξε η απόφαση για την Επιτροπή Ελέγχου Χρέους, η μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών σε εξεταστική για την υπόθεση Siemens κ.ά.

Στα αξιοσημείωτα ως προς τις μεθοδεύσεις της κ. Κωνσταντοπούλου είναι ότι «μερίμνησε» πολύ αργά σε σχέση με την περίοδο που συγκροτήθηκε, να «βρει» γραφεία στο Κοινοβούλιο για να «στεγαστεί» η επιτροπή της οποίας προΐστανται η ιδία και ο κ. Ερίκ Τουσέν για το χρέος – πέραν των γραφείων που διασφάλισε για το πρόσωπό της ως τέως προέδρου. Πέραν των άλλων χθες, μέσω Twitter, εξέφρασε έντονη δυσφορία γιατί, όπως αναφέρει, με τη δική της ολοκληρώνεται ταυτόχρονα και η θητεία του γ.γ. της Βουλής κ. Γ. Θαλάσση, που η ίδια είχε διορίσει.

Στη διαδικασία της Κυριακής, εξελέγησαν και τα λοιπά μέλη του προεδρείου: Τρεις αντιπρόεδροι από τον ΣΥΡΙΖΑ (Αν. Κουράκης, Γ. Βαρεμένος, Τασία Χριστοδουλοπούλου) και από ένας για Ν.Δ. (Ν. Κακλαμάνης), ΠΑΣΟΚ (Δ. Κρεμαστινός) και ΚΚΕ (Γ. Λαμπρούλης). Ο υποψήφιος της Χ.Α. δεν εξελέγη καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο (75) για το έγκυρο της εκλογής από τον Κανονισμό και το Σύνταγμα αριθμό ψήφων: έλαβε 59 θετικές ψήφους. Το θέμα συζητείται ευρέως, δεδομένου ότι η Χ.Α. διαθέτει μόνο 17 βουλευτές.

Χθες, τον νέο πρόεδρο επισκέφθηκαν στελέχη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και συζήτησαν μαζί του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ζητήματα με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή