Διαφωνία Καμμένου – ΣΥΡΙΖΑ

Διαφωνία Καμμένου – ΣΥΡΙΖΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιφνιδίασε πολλούς και –κυρίως– πολλές χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, όταν από του βήματος της Βουλής και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων αναφέρθηκε στην προοπτική εθελοντικής στράτευσης των Ελληνίδων στις Ενοπλες Δυνάμεις.

«Εξετάζεται η θέσπιση εθελοντικής στράτευσης των γυναικών», είπε συγκεκριμένα ο κ. Π. Καμμένος – εξαγγελία η οποία συζητήθηκε αρκετά στο Περιστύλιο. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη εξαγγελία δεν ήταν σε συνεννόηση με το μεγαλύτερο εκ των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, καθώς λίγη ώρα αργότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έσπευσε να «παγώσει» το θέμα, με ανάρτηση-σχόλιό της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Η πρόταση για εθελοντική στράτευση των γυναικών, που εκφράστηκε από τον κ. Καμμένο, βρίσκει αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε η κ. Σβίγκου, αναδεικνύοντας δημοσίως την πρώτη ενδοκυβερνητική διαφωνία, κατά τη δεύτερη κιόλας ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά, στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξήγγειλε τη συνέχιση των προσπαθειών ρύθμισης θεμάτων «που αφορούν τη στρατολογική τακτοποίηση των ανυπότακτων», ενώ έκανε λόγο και για «ιδιαίτερη μέριμνα που έχει ληφθεί για την καθιέρωση του νέου θεσμικού πλαισίου για την επαγγελματική εξέλιξη των υπαξιωματικών, καθώς και την αναβάθμιση της εκπαίδευσής τους σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή