ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Κώστα Καραγκούνη

to-paraskinio-tis-paraitisis-toy-kosta-karagkoyni-2104851

Ενα ακόμα επεισόδιο στη λίστα εσωστρέφειας που δοκιμάζει τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επικείμενη ανάδειξη της νέας ηγεσίας, γράφτηκε την Τρίτη, με την παραίτηση του κ. Κώστα Καραγκούνη από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Ο κ. Καραγκούνης ανέλαβε χρέη εκπροσώπου της Ν.Δ. μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, αποτελώντας στην πορεία έναν εκ των στενών συνεργατών του τότε προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά. Η αλλαγή σκυτάλης, μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, είδε τον κ. Καραγκούνη να παραμένει μεν στη θέση, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης δεν άλλαξε το επιτελείο που παρέλαβε από τον κ. Σαμαρά, ωστόσο ο ρόλος του εκπροσώπου άρχισε να περιορίζεται σταδιακά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας περνούσε στα χέρια των επιτελών του κ. Μεϊμαράκη και της κ. Πηνελόπης Γαβρά.

Ο κ. Καραγκούνης ναι μεν έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, ωστόσο παρέμενε εκ των στενών συνομιλητών του κ. Σαμαρά. Το όνομά του, δε, ήταν μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν προκειμένου να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ. Η αποχώρησή του, επισήμως για… τυπικούς λόγους, προφανώς σχετίζεται με τις τεταμένες σχέσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., που αποκαλύπτονται από τη στιγμή που εκκίνησε η διαδικασία διαδοχής. Κατά πληροφορίες, ο κ. Καραγκούνης δεν αποκλείεται, πολύ σύντομα, να τοποθετηθεί υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, που δεν θα είναι ο κ. Μεϊμαράκης.