ΠΑΣΟΚ: Εικονική πραγματικότητα στο Μαξίμου

ΠΑΣΟΚ: Εικονική πραγματικότητα στο Μαξίμου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωθυπουργό «εικονικής πραγματικότητας» χαρακτήρισε χθες τον κ. Αλ. Τσίπρα, με αφορμή την επίσκεψή του στη Λέσβο, η κ. Φώφη Γεννηματά. «Ο κύκλος των ψευδαισθήσεων έκλεισε οριστικά», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως «ούτε το προσφυγικό θα απομακρυνθεί από τη χώρα με τα πλοία της γραμμής, ούτε τα προβλήματα του ελληνικού λαού θα λυθούν με φλυαρίες για τα εύκολα και αμήχανη σιωπή για τα δύσκολα». Η αποστροφή της κ. Γεννηματά αποτελεί σαφή υπαινιγμό για την προσεκτική προετοιμασία που είχε γίνει χθες στη Λέσβο, προκειμένου ο καγκελάριος της Αυστρίας –με τον οποίο μετέβη στο νησί ο κ. Τσίπρας– να μην αντικρίσει την πραγματική εικόνα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι, αλλά μια εξωραϊσμένη εκδοχή της. «Τα προβλήματα είναι εδώ, είναι πολλά και απαιτούν λύσεις», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά και κατέληξε πως «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύψει την αλήθεια. Εξάλλου, ο προϋπολογισμός με τους αριθμούς του περιγράφει με τον πιο αμείλικτο τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα. Η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα, συνεννόηση, σχέδιο και δουλειά».

Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας αποτελεί σαφή συνεχιστή του κ. Σαμαρά ως αρχικά «αντιμνημονιακός» και έπειτα επισπεύδων να επιβάλει και να υλοποιήσει το πιο σκληρό από τα τρία μνημόνια. Για την αποτυχία της Ελλάδας –σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες βρέθηκαν σε πρόγραμμα– να βγει από το μνημόνια, υπάρχουν, όπως λένε, «τεράστιες ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, με ονοματεπώνυμο». Η ευθύνη ανήκει, όπως επισημαίνουν, στη Ν.Δ. «με τα Ζάππεια, τα υποτιθέμενα ισοδύναμα και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της και στη συνέχεια, ιδιαίτερα μετά το 2012, όταν με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίστηκε, ναρκοθετήθηκε και υπονομεύτηκε η δύσκολη δημοσιονομική-μεταρρυθμιστική προσπάθεια». Τώρα, «μετά την επτάμηνη “υπερήφανα” καταστροφική διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα» στη Χαρ. Τρικούπη επισείουν τον κίνδυνο για την «πιο σκληρή περίοδο λιτότητας και κοινωνικής συντριβής στη μεταπολιτευτική ιστορία».

Η πολύ σκληρή στάση της Χαρ. Τρικούπη ερμηνεύεται και ως έμμεση απάντηση προς την προχθεσινή πρόσκληση του κ. Τσίπρα προς τις «προοδευτικές» δυνάμεις για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί να προωθήσει η κυβέρνησή του. Από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους προσκλήσεις προσκρούουν στη σκληρή πραγματικότητα, δηλ. την υλοποίηση πολύ σκληρών περιοριστικών πολιτικών, στις οποίες η Χαρ. Τρικούπη, διά στόματος της κ. Γεννηματά, έχει επανειλημμένως εναντιωθεί, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά. Η κ. Γεννηματά θα επιμείνει σε αυτήν τη στάση και στη σημερινή συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή