Νέο νομικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα

Νέο νομικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πάταξη «όλων των θυλάκων διαπλοκής και διαφθοράς, σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημ. Παπαγγελόπουλος. Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, εξήγγειλε συνολικά 47 στόχους και 123 δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν μέχρι το 2018. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών και των εισαγγελέων διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος, ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των μηχανισμών με τη χρήση πληροφοριακών συστημάτων, η χάραξη στρατηγικής κατά της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία και η άμυνα. Η πλειονότητα των εξαγγελθέντων προβλέπεται από το Μνημόνιο. Σε αυτά προστίθεται η κατάρτιση νέου νομικού πλαισίου για το πολιτικό χρήμα και το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου κινήθηκε σε μάλλον «υψηλούς» τόνους, με αιχμές εις βάρος «κάποιων» οι οποίοι χρησιμοποιούν «νομικά και μη τερτίπια για την παρεμπόδιση του έργου» των εισαγγελέων και των δικαστών. Δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις του με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, βουλευτή της Ν.Δ. Χαρ. Αθανασίου, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μεσάνυχτα» μεθόδευσε την επιλογή της κ. Βασιλικής Θάνου ως προέδρου του Αρείου Πάγου, ενώ κατήγγειλε ότι κάποιοι δικαστές δεν είναι αρεστοί στην κυβέρνηση. «Εμείς δεν έχουμε αρεστούς», απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενώ αναφερόμενος στην εκλογή της κ. Θάνου έκανε λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Στην κριτική που άσκησε ο κ. Αθανασίου ως προς τον νέο νόμο για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με βαριά αναπηρία (σ.σ. ο οποίος αφορά και τον Σάββα Ξηρό), ο κ. Παπαγγελόπουλος παρέπεμψε στις τοποθετήσεις του υπουργού Ν. Παρασκευόπουλου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «ο Σάββας Ξηρός είναι ακόμη στη φυλακή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή