Βενιζέλος: Αναγνωρίζει το PSI η κυβέρνηση

Βενιζέλος: Αναγνωρίζει το PSI η κυβέρνηση

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χωρίο από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπου αναφέρεται ρητά πως η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους αποδίδεται στο PSI, παρέπεμψε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, κατά τη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέθεσε το συγκεκριμένο κομμάτι από το κείμενο του προϋπολογισμού, προκειμένου να επισημάνει ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες δημοσίως και σε ρητορικό επίπεδο απαξιώνουν το PSI, αλλά εκεί που έχει σημασία, δηλαδή στα τεχνικά κείμενα τα οποία αποτελούν και σκέλος της διαπραγμάτευσης, σημειώνουν την ευεργετική επίδρασή του για τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. «Το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,2% του ΑΕΠ. Το παραδέχεται ο κ. Τσακαλώτος με τον κ. Χουλιαράκη. Είχαμε δραστική μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους μεταξύ 2010 και 2011 κατά 62%. Κατά 62%. Φτάσαμε στο επίπεδο του 3,1%. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επίσημη παραδοχή της επίδρασης που είχε η επέμβαση στο χρέος το 2012 και το “καταστροφικό” PSI», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και εναντίον του κ. Αλ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «φαντασιώνεται μια καθεστωτική αλλαγή χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο, αλλά μόνο στη βάση της στεγνής διαχείρισης της εξουσίας». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο μόνος συνεκτικός ιστός της νέας κατάστασης είναι η εξουσία. Το μόνο που υπάρχει, επισήμανε, είναι «η συμμετοχή στη νομή της εξουσίας, και είδα και τα χειροκροτήματα στελεχών κυβερνητικών, δεξιάς καταγωγής, που διέπρεψαν στην κυβέρνηση Καραμανλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή