Πρωτοβουλίες για το προσφυγικό ζητά ο Π. Καμμένος

Πρωτοβουλίες για το προσφυγικό ζητά ο Π. Καμμένος

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της ανάσχεσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών έθεσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στη φθινοπωρινή σύνοδο των υπουργών Αμυνας των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα ως μέλος της συμμαχίας συνεχίζει να συνεργάζεται στα επίπεδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός μετά την ολοκλήρωση του γεύματος εργασίας των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Όπως ανέφερε, η ελληνική πλευρά τόνισε «το ιδιαίτερο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την παρουσία εκατομμυρίων υποψήφιων μεταναστών αλλά και προσφύγων» στις ακτές της Τουρκίας.

«Ζητήσαμε να παρθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο θα δημιουργηθούν ασφαλείς ζώνες έτσι ώστε να επιστρέψουν πίσω στις κατοικίες, στα χωριά τους, στα σπίτια τους και οι πρόσφυγες αλλά και εκείνοι που ζητούν ένα αύριο στην Ευρώπη, μια Ευρώπη που αδυνατεί πλέον να απορροφήσει όλους εκείνους που ζητούν να μεταβούν μέσω της Ελλάδας, της Τουρκίας και άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ», κατέληξε ο υπουργός.

Ο Π. Καμμένος είχε επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν διμερή ζητήματα συνεργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή