«Σκληρό ροκ» έναντι ΣΥΡΙΖΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πράξη τη «μηδενική ανοχή» έναντι της κυβέρνησης επιχειρεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία, αν και βρίσκεται σε περίοδο έντονης εσωστρέφειας, εξαιτίας των διαδικασιών εκλογής προέδρου.

Οι τόνοι του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κατά την προχθεσινή συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, έγιναν θερμά αποδεκτοί από την κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία χειροκρότησε ουκ ολίγες φορές τον υπηρεσιακό πρόεδρο του κόμματος, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινούνται όχι μόνον οι βουλευτές αλλά και οι άλλοι δύο διεκδικητές της ηγεσίας κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Αδ. Γεωργιάδης, τόσο στη Βουλή όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Παρά τις εσωκομματικές διαδικασίες που δοκιμάζουν τη συνοχή του κόμματος, η κεντρική γραμμή –όπως συμφωνήθηκε και στις συσκέψεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος το Σαββατοκύριακο– είναι αυτή του… σκληρού ροκ απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν είναι τυχαίο ότι το σύνολο των διεκδικητών της κούρσας εμφανίζονται με ενιαία γραμμή, δηλώνοντας ότι, παρά τον μονόδρομο των προαπαιτουμένων και της συμφωνίας, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υπερψηφίσει νέα φορολογικά μέτρα ή περικοπές.

Χθες, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε, με δήλωσή του, επίθεση στον πρωθυπουργό, με αφορμή την απαίτηση του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ. «Αυτές φαίνεται είναι οι “ουρές” που έλεγα στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, προειδοποιώντας την κυβέρνηση «να μη διανοηθούν να φέρουν επιπλέον μέτρα στη Βουλή». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν απέφυγε να σχολιάσει και την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει τα προαπαιτούμενα σε έναν νόμο -ένα άρθρο, εξέλιξη που δυσκολεύει προφανώς τη Ν.Δ., εφόσον θα ήθελε να υπερψηφίσει ένα μη δημοσιονομικό κεφάλαιο του νομοσχεδίου. Στο ίδιο μήκος κύματος, από την Κύπρο, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης διεμήνυε ότι το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στους φόρους, ενώ «υπάρχει άλλη συνταγή, αυτή των μεταρρυθμίσεων, που βάζει την πίστη της στις δυνάμεις τις ιδιωτικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας».

Την ίδια στιγμή, από τη Συγγρού εκδίδονταν μία πολύ σκληρή ανακοίνωση για τις επί τα χείρω αλλαγές στις «100 δόσεις» προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η Ν.Δ. αναδεικνύει την αύξηση των επιτοκίων αλλά και τη μείωση του αριθμού των δόσεων, ενώ καταγγέλλει χαριστική συμπεριφορά απέναντι σε μεγαλοοφειλέτες, δίνοντας έτσι συνέχεια στην κριτική Μεϊμαράκη για τις σχέσεις του κ. Τσίπρα με τους «ολιγάρχες». «Από την πολυδιαφημισμένη “ρύθμιση των 100 δόσεων”, οι μόνοι που βολεύτηκαν, που εξακολουθούν “να πίνουν στην υγεία των κορόιδων” και δοξάζουν τον κ. Τσίπρα είναι οι γνωστοί μεγαλοοφειλέτες, που είδαν τις οφειλές τους να “κουρεύονται” από τον κ. Τσίπρα σε μια νύχτα. Αυτές είναι οι ρυθμίσεις του κ. Τσίπρα. Χαριστικές για τους έχοντες, ανεπαρκείς για τους αδύναμους», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή