Υποσχέσεις Τσίπρα προς τους ενστόλους

Υποσχέσεις Τσίπρα προς τους ενστόλους

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή των μισθολογικών περικοπών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων άφησε χθες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Αλ. Τσίπρας βρέθηκε χθες στον Εβρο, προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη της διακλαδικής Ασκησης «Παρμενίων», συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο αλλά και τον κ. Ν. Παππά. «Ξέρετε τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον. Αποτελεί άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό που εγγυάται την ασφάλεια και τη θωράκιση της πατρίδας μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχει γνώση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και τόνισε ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής του ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων ημερών εκτός έδρας του νομού Εβρου και των νησιών του Αιγαίου, ενώ ανέφερε ότι «άμεσα» θα προχωρήσει και το ζήτημα του επιδόματος παραμεθορίου.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι θα προχωρήσουν τάχιστα βήματα εκ βάθρων εκσυγχρονισμού «ολόκληρου του πλέγματος της Εθνικής Αμυνας», περιλαμβάνοντας σε αυτό θέματα μισθολογικά, βαθμολογικής εξέλιξης, τα εξοπλιστικά και την αμυντική βιομηχανία. Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη του «Παρμενίωνα», αναφέροντας ότι ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησε τη διακλαδική άσκηση. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ως εγγυητών της ασφάλειας της Ελλάδας και υπενθύμισε ότι η χώρα μας «βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης», το οποίο απαρτίζεται από τις κρίσεις στην Ουκρανία, τη Συρία και τη Λιβύη. Ο πρωθυπουργός περιέλαβε στη γεωπολιτική κρίση και το προσφυγικό φαινόμενο ως πρόβλημα το οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει εντονότερα από άλλες χώρες «λόγω εγγύτητας προς τις εμπόλεμες περιοχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή