Δημιουργείται ενιαίο κέντρο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Δημιουργείται ενιαίο κέντρο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ταχεία επίλυση των ενδοκομματικών εκκρεμοτήτων προκειμένου η Δημοκρατική Συμπαράταξη να διαθέτει ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει ανά πάσα στιγμή επιδιώκει η κ. Φώφη Γεννηματά. Στην εβδομάδα που θα μεσολαβήσει από αύριο, ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μέχρι την επόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου, όταν και θα συγκληθεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, θα έχουν οριστικοποιηθεί τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στους διάφορους τομείς του κόμματος. Κυρίως, θα έχει συγκροτηθεί το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο, το οποίο θα αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Βουλής, ενώ θα έχει και έναν αυξανόμενα σημαντικό ρόλο στην πορεία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Αυτή η λειτουργία του Πολιτικού Κέντρου θα είναι παράλληλη προς τις εργασίες της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία συνεδριάζει υπό τον κ. Ι. Μανιάτη.

Η κ. Φώφη Γεννηματά διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Μανιάτη, ο οποίος έχει την εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες επαφές προκειμένου να κρατήσει την Επιτροπή ως ένα φόρουμ που δεν θα έχει κομματικό πρόσημο. Ωστόσο, στη Χαρ. Τρικούπη υπάρχει ενόχληση για εκείνα τα μέλη των Κινήσεων που αποτελούν την τρίτη συνιστώσα της Επιτροπής (μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ), που πλέον μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος, κάτι με το οποίο διαφωνεί, άλλωστε, και ο επικεφαλής του φόρουμ, κ. Μανιάτης. Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεστήθη με βασική προϋπόθεση τη διατήρηση της αυτονομίας κάθε κόμματος που συμμετέχει σε αυτήν την εκτεταμένη και πολυεπίπεδη συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, ίσως οι προσωπικές επαφές που ήδη πραγματοποιούν οι ιθύνοντες της Επιτροπής, αλλά και οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά στη Χαρ. Τρικούπη, αποδειχθούν πιο σημαντικές στην πορεία των συζητήσεων για τη συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Χθες, από τη Χαρ. Τρικούπη άφησαν αιχμές κατά του Ποταμιού για τη στάση των ευρωβουλευτών του σε μια συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου. Οπως αναφέρουν, στην προχθεσινή ψηφοφορία με θέμα τις δανειακές ρυθμίσεις και τα υψηλού ρίσκου χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όπου περιλαμβάνεται και το ζήτημα της ελλιπούς προστασίας των δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού καταψήφισαν, παρά το γεγονός ότι το ψήφισμα περιείχε ρητή αναφορά για την Ελλάδα σε δύο παραγράφους. Υπερψήφισαν οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή και Ν. Ανδρουλάκης και καταψήφισαν εκείνοι του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκης και Μιλτ. Κύρκος. Κατά τη Χαρ. Τρικούπη, η συγκεκριμένη στάση δεν αποτελεί «ανταρσία» εναντίον της γραμμής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (καθώς οι ευρωβουλευτές από πολλές χώρες τήρησαν ανάλογη στάση), αλλά είναι ένδειξη της πραγματικής ιδεολογικής κατεύθυνσης την οποία έχουν τα μέλη του Ποταμιού και, σίγουρα, δεν έχει καμία σχέση με τις αναφορές της Κεντροαριστεράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή