ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Εμφαση στον πρωτογενή τομέα

tzitzikostas-emfasi-ston-protogeni-tomea-2105604

Δίνουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της χώρας, επισήμανε από τη Βέροια, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τους φόρους που έρχονται λέγοντας «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Και πρώτα από όλα, υποσχέθηκε λιγότερους φόρους. Λιγότερους φόρους για τη μικρομεσαία επιχείρηση, τον επαγγελματία, τον αγρότη, το μισθωτό. Αντί για αυτό, οι πολίτες και η χώρα πνίγηκαν στους φόρους. Στους νέους, τους υψηλότερους, τους άδικους φόρους.  Δεν τον ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα, αν μπορεί, αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει. Φορολογεί ότι κινείται για να φτιάξει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται. Το κράτος των φίλων, των συντεχνιών, των κομματαρχών του. Αυτό το κράτος, ζητάει με νέους φόρους, να πληρώσουμε ο κ. Τσίπρας. Έτσι η χώρα δεν θα βγει από το αδιέξοδο».

Για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είπε ότι δεν διατυπώθηκε κανένα σχέδιο, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αν δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ας αντιγράψουν ένα έτοιμο και πετυχημένο μοντέλο, αυτό που εφαρμόσαμε εδώ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσα σε δυο χρόνια, αυξήσαμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 40 μονάδες, από το 53% στο 93% και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο όραμά του για την Νέα Δημοκρατία επεσήμανε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία που δεν βάζει ταμπέλα στον εαυτό της, ούτε στον κόσμο της. Ένα κόμμα που με τον τρόπο που λειτουργεί δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία για το πως θα κυβερνήσει. Ένα κόμμα ανοιχτό και συμμετοχικό που θα δίνει λογαριασμό στον κόσμο του για τις πολιτικές του επιλογές, που θα ζητά από τη βάση το «ναι» ή το «όχι» για την στρατηγική του με τοπικά δημοψηφίσματα, με ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών. Ένα κόμμα της αξιοκρατίας και όχι της επετηρίδας με καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους, με πρώτη αυτή του προέδρου».