Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγιώτης Ρήγας

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγιώτης Ρήγας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ορίζοντα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο, σηματοδότησε αλλαγές και άνοιγμα των οργανώσεων βάσης, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στον ρόλο του ως βασικός πυλώνας ενός νέου διπολισμού, όπως τον περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επιπλέον, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σηματοδοτεί την έναρξη μιας διαδικασίας να αποδυναμωθούν οι τάσεις και οι ομαδοποιήσεις μέσα στο κόμμα, με στόχο τη μεγαλύτερη ομογενοποίησή του.

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Από την Κ.Ε. εγκρίθηκε η εισήγηση να συμμετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, με πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αριστείδης Μπαλτάς, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη διασύνδεση κόμματος-κυβέρνησης. Πρόκειται σαφώς για τακτική κίνηση του κ. Τσίπρα, που με τον τρόπο αυτό σχεδιάζει να περιορίσει στο ελάχιστο τυχόν «εκπλήξεις» από την πλευρά του κόμματος και αντιδράσεις επιμέρους ομάδων, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε και τη συμμετοχή του κ. Νίκου Φίλη στην Π.Γ., ωστόσο ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να μην πάρει μέρος, επικαλούμενος αυξημένες υποχρεώσεις και φόρτο εργασίας.

Μετά τη συμπλήρωση των μελών της, η Πολιτική Γραμματεία διαμορφώνεται ως εξής:

1) ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ

2) ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3) ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΗΣ

4) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

5) ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

6) ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

7) ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

8) ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ

9) ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

10) ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

11) ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

12) ΣΑΡΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

13) ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ

14) ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

15) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

16) ΥΔΡΑΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

17) ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή