Διαφοροποίηση Ν. Νικολόπουλου

Διαφοροποίηση Ν. Νικολόπουλου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη «απώλεια» από την πλειοψηφία των 155 βουλευτών που αθροίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αναμένει ήδη η κυβέρνηση, καθώς ο κ. Νίκος Νικολόπουλος αναμένεται να απέχει της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Ο εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ, αλλά επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, εισηγήθηκε χθες στην Κεντρική Επιτροπή την αποχή από την ψηφοφορία και, παράλληλα, τη διακριτή πορεία του κόμματος, με στόχο την αυτόνομη κάθοδό του στις επόμενες εκλογές. Ο κ. Νικολόπουλος, που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο πολιτικών ζυμώσεων, είτε για τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα είτε για ανάληψη θέσης στο Προεδρείο της Βουλής, θα παραμείνει στις τάξεις των ΑΝΕΛ στο Κοινοβούλιο, καθώς, εάν αποχωρούσε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κ. Πάνου Καμμένου θα έπεφτε κάτω από τους 10 βουλευτές και θα έχανε τα τυπικά προνόμια που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ωστόσο είναι προφανές ότι ο ίδιος δεν θεωρεί πως δεσμεύεται πλέον από τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στο εσωτερικό της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Το κόμμα του κ. Π. Καμμένου αναμένεται να δοκιμαστεί στις δύσκολες ψηφοφορίες που πρόκειται να γίνουν στη Βουλή. Παρά το γεγονός ότι, όπως υπογράμμιζε και ο κ. Καμμένος, η κοινοβουλευτική του ομάδα ήταν «μπετόν» στις ψηφοφορίες του καλοκαιριού, πλέον ο προβληματισμός για το βαρύ πακέτο μέτρων αλλά και για τις αντοχές της κοινωνίας περισσεύει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή