«Αυτόνομη» πορεία Νικολόπουλου, που καταψηφίζει τα μέτρα

«Αυτόνομη» πορεία Νικολόπουλου, που καταψηφίζει τα μέτρα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορές προς την… καραμανλική Νέα Δημοκρατία, την οποία και επιχειρεί να εκφράσει, αλλά και με απαίτηση να έχει λόγο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας (ΧΡΙΚΕ), ανακοίνωσε χθες την… ημιτελή αυτονομία του από τους ΑΝΕΛ.

Οπως είχε προαναγγείλει η «Κ», ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεσή του για αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές «όποτε κι αν αυτές γίνουν» και περιέγραψε πορεία αποστασιοποίησης από τις αποφάσεις της Κοιν. Ομάδας των ΑΝΕΛ (σ.σ. το κόμμα του έχει θέση καταψήφισης στη Βουλή όποιων νέων αντιλαϊκών και υφεσιακών μέτρων, που είναι μακριά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις), χωρίς όμως, επί του παρόντος, να ανεξαρτητοποιείται από την Κ.Ο. του Πάνου Καμμένου. Αυτό γίνεται, όπως εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος, «για να μη διαταραχθούν οι κοινοβουλευτικές και πολιτικές ισορροπίες, αλλά και για να μη δοθεί η εντύπωση “ρωγμών” στην κυβερνητική πλειοψηφία σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, υπό την προϋπόθεση, όμως, της τήρησης των υπεσχημένων προς τον λαό από τα συγκυβερνώντα κόμματα».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος διεκδικεί αυξημένο ρόλο. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ μόνον ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι… θα απαιτήσουμε να εκπροσωπούμαστε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αναλογικά με τη μεγάλη συνεισφορά μας στο πολιτικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, αφού είμαστε εμείς που καταστήσαμε δυνατή την είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή, προκειμένου έτσι να μπορεί να γίνει πράξη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή