Αναβάλλεται η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα «για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους»

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα «για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαροί οικογενειακοί λόγοι – ο θάνατος της μητέρας του – υποχρέωσαν τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, να αναβάλλει αιφνιδίως την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Αθήνα.

Την αναβολή της επίσκεψης ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σύντομο μήνυμά της στο twitter. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη αναβάλλεται «για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους» και η νέα ημερομηνία  θα οριστεί σύντομα.

Ο κ. Μοσκοβισί αναμενόταν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα και άλλους υπουργούς, με στόχο να ανοίξει την ατζέντα των «καυτών» θεμάτων ενόψει του πρώτου ελέγχου (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών.

Στόχος του κ. Μοσκοβισί είναι να ανοίξει την ατζέντα των «καυτών» θεμάτων ενόψει του πρώτου ελέγχου (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ασφαλιστικό, νέος προϋπολογισμός και πιθανά νέα μέτρα, εργασιακές αλλαγές, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ, απελευθέρωση επαγγελμάτων, αγορά ενέργειας, αποκρατικοποιήσεις, ρύθμιση «κόκκινων δανείων» κ.λπ.) και να καταστήσει σαφές ότι η Αθήνα πρέπει να τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί.

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα «για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους»-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή