Συμβολική αποκαθήλωση Ζωής Κωνσταντοπούλου

Συμβολική αποκαθήλωση Ζωής Κωνσταντοπούλου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναμενόμενη, από την πρώτη ημέρα εκλογής νέου προεδρείου της Βουλής, κίνηση αφαίρεσης από την επίσημη ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου κάθε «ίχνους» που παραπέμπει στην προσωποκεντρική δραστηριότητα της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, εκδηλώθηκε χθες: Συγκεκριμένα, «αποκαθηλώθηκαν» όλες οι ιδιαιτέρως προβεβλημένες καταχωρίσεις σε έργα (εκθέσεις, πορίσματα κ.ά.) επιτροπών που είχε με προσωπικές αποφάσεις της συγκροτήσει η πρώην πρόεδρος.

Η κίνηση αυτή προφανώς έχει ισχυρή συμβολική αξία και έρχεται ως συνέχεια των δηλώσεων που είχε κάνει ο νέος πρόεδρος, Ν. Βούτσης, ότι είναι η Βουλή με τη νέα της σύνθεση που θα αποφασίσει για το ποιες και με ποια σύνθεση επιτροπές θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Ως γνωστόν, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε δώσει εντολή και τοποθετήθηκαν σε υψηλότατη θέση στην εν λόγω ιστοσελίδα το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, σύνδεση με ιστοσελίδα πολιτών που είχαν συγκροτήσει πρωτοβουλία στήριξης της επίμαχης αυτής επιτροπής, καθώς και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens. Ο επισκέπτης της επίσημης σελίδας του Κοινοβουλίου έως χθες το πρωί έβλεπε στα αριστερά της οθόνης των υπολογιστών ακόμα και την προφανώς μείζονος ενδιαφέροντος «σύνδεση» με την Κοινοβουλευτική Διαφάνεια ή και άλλες χρήσιμες συνδέσεις (αγγλόφωνη ενημέρωση, πληροφορίες για επισκέψεις στη Βουλή, το Ιδρυμα της Βουλής κ.ά.), κάτω από τις προαναφερθείσες προσωπικές επιλογές της πρώην προέδρου. Η κ. Κωνσταντοπούλου έσπευσε να σχολιάσει μέσω twitter την απόφαση Βούτση, χαρακτηρίζοντας «διαπιστευτήρια στη διαπλοκή το ηλεκτρονικό θάψιμο των πορισμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή