«Αξιοποίηση» μαρτυριών επιζώντων της Αντίστασης ζητεί ο Ν. Φίλης

«Αξιοποίηση» μαρτυριών επιζώντων της Αντίστασης ζητεί ο Ν. Φίλης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι μόνο το Αλβανικό Επος αλλά και την Εθνική Αντίσταση θα μάθουν βιωματικά οι μαθητές των ελληνικών σχολείων στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με εγκύκλιό του προς τα σχολεία της χώρας, παρακαλεί τους εκπαιδευτικούς «στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την παραμονή της εθνικής επετείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις σχετικές διατάξεις, όπως λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν μαρτυρίες επιζώντων του Αλβανικού Επους, καθώς και επιζώντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης». Πρόκειται για υπενθύμιση με νόημα, καθώς ουκ ολίγοι εκπαιδευτικοί έως τώρα παρουσίαζαν όχι μόνο την εποποιία των Ελλήνων στα βουνά της Αλβανίας αλλά και την αντίσταση του έθνους κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Γερμανούς. Αλλωστε, η Εθνική Αντίσταση έχει αναγνωρισθεί πάνω από 30 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι έως αύριο οι προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία θα φτάσουν τις 14.000. Οι πιστώσεις τις οποίες έχει εξασφαλίσει το υπουργείο για την κάλυψη κενών τη φετινή χρονιά αντιστοιχούν σε 19.500 προσλήψεις. Ετσι, απομένουν 5.500 κενά που δεν θα καλυφθούν. Παράλληλα, καλούνται οι περιφερειακοί διευθυντές και οι διευθυντές εκπαίδευσης να διαθέσουν εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με απόσπαση σε διοικητικές θέσεις, για να καλύψουν κενά σε σχολικές μονάδες. Η διάθεση θα γίνει μετά από αίτηση του κάθε εκπαιδευτικού. Τέλος, χθες, φορείς ενώσεων γονέων πραγματοποίησαν στο υπουργείο Παιδείας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εκπαιδευτικά κενά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή