Σαντεπί: «Η Γαλλία θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό της Ελλάδας»

Σαντεπί: «Η Γαλλία θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό της Ελλάδας»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Γαλλία με τους ευρωπαίους εταίρους της, θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό της Ελλάδας, στον δρόμο προς την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε ο νέος πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί, στην πρώτη δεξίωση που οργάνωσε απόψε στην πρεσβευτική κατοικία.

Ο κ. Σαντεπί ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα έρχεται στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, προσκεκλημένος του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου.«Τον ένα μήνα που είμαι εδώ, αποκόμισα την εντύπωση ότι είμαι σε μια χώρα ζωντανή, που πιστεύει στο μέλλον της και έχει όλα τα ατού να χτίσει αυτό το μέλλον», είπε ο Γάλλος πρέσβης αρχίζοντας τον ολιγόλογο χαιρετισμό του – και αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών και των δύο πολιτισμών, αναφέροντας πως «αυτή την κοινή ιστορία πρέπει να τη διαφυλάξουμε και να την μεγαλώσουμε».

Το «παρών» στην πρεσβευτική κατοικία έδωσαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Ιωάννης Στουρνάρας, ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτές, διπλωμάτες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της γαλλικής κοινότητας στην Ελλάδα και φίλοι.

Ο νέος Γάλλος πρέσβης έκλεισε την ομιλία του στα ελληνικά, αφηγούμενος την πρώτη του επαφή με την Ελλάδα, μέσα από τα μαθήματα μιας «εξαιρετικής καθηγήτριάς» του στο Γυμνάσιο. Εκεί έμαθε, όπως είπε, «τι θα πει ελληνική φιλοξενία και τι θα πει ελληνική ψυχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή