Ενοχλημένος ο Ρέντσι με Τουσκ

Ενοχλημένος ο Ρέντσι με Τουσκ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυσαρέσκειά του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τονίζοντας ότι είχε προσβάλει την χώρα του για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, σε δηλώσεις που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα.

Φεύγοντας από την Σύνοδο Κορυφής στην οποία προέδρευσε ο Τουσκ, ο Ρέντσι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα του αξιωματούχου της ΕΕ και πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας, ο οποίος έβαλε την Ιταλία στην ίδια κατηγορία με την Ουγγαρία ως μέλη της ΕΕ που είχαν παραβιάσει κανόνες της Ένωσης στον χειρισμό των μεταναστών.

«Αυτό που είπε ο πρόεδρος Τουσκ έδειξε λίγο σεβασμό για τις προσπάθειες των Ιταλών», είπε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι η Ιταλία, που έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες επί πολλά έτη, είχε δώσει μαθήματα πολιτισμού και γενναιοδωρίας σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ιταλοί διπλωμάτες ανέφεραν ότι η κριτική του Τουσκ ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή γιατί συσχέτισε την Ιταλία με την Ουγγαρία, της οποίας η ακροδεξιά κυβέρνηση έχει χτίσει συρματοπλέγματα για να κρατήσει τους μετανάστες έξω από τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή