Τσίπρας: «Νέα μέτρα δεν υπάρχουν»…

Τσίπρας: «Νέα μέτρα δεν υπάρχουν»…

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Βουλή να εκλήθη χθες να ψηφίσει μια ευρεία δέσμη νέων μέτρων, ωστόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάνθηκε στην ομιλία του, κατά τη διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ότι «δεν υπάρχουν νέα μέτρα». «Υπάρχουν δύσκολα μέτρα που τα γνωρίζαμε όλοι από τον Αύγουστο», πρόσθεσε και επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, εγκαλώντας τα για την άρνησή τους να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο –τουλάχιστον επί της αρχής– και λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά τα γνώριζαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι όταν ψήφισαν τη συμφωνία του Αυγούστου. «Τον Αύγουστο ψηφίσατε τη συμφωνία αλλά σήμερα αρνείστε τους εφαρμοστικούς νόμους. Τι παριστάνετε; Τους αντιμνημονιακούς;», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, επικαλέσθηκε τη λαϊκή ετυμηγορία των πρόσφατων εκλογών ως εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση να προχωρήσει με τους εφαρμοστικούς νόμους, καθώς, όπως ανέφερε, «ο λαός είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ποιος θα διαχειριστεί τη συμφωνία. Ο λαός αποφάσισε, η λαϊκή ετυμηγορία να γίνει σεβαστή από όλους».

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε για άλλη μια φορά τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης, με άξονα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, λέγοντας ότι η στρατηγική της αφορά την εξασφάλιση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσα στο 2015, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι για το τραπεζικό σύστημα και, ακολούθως, την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη συζήτηση για την απομείωση του χρέους. «Ποια είναι η δική σας αντιπρόταση, η εναλλακτική, η άποψη, το όραμα για το μέλλον; Τι μας ζητάτε να κάνουμε, να επαναδιαπραγματευτούμε; Μήπως ετοιμάζετε κανένα Ζάππειο τις επόμενες μέρες;», πρόσθεσε.

Περί «πόθεν έσχες»

Ο κ. Τσίπρας, που αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του για να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και Γιώργου Σταθάκη, για το οποίο ανέβηκαν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν έχετε βρει κανένα στοιχείο που να στοιχειοθετεί διαφθορά».

Εκανε αναφορά στην περίπτωση Σταθάκη, μιλώντας για την «ατελή δήλωση» ενός νεοεκλεγέντος βουλευτή το 2012, που διορθώθηκε τα επόμενα χρόνια. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στην εκκρεμότητα του κ. Φλαμπουράρη ωστόσο, ενώ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ «για το εκατομμύριο του Τσουκάτου από τα ταμεία της Siemens». Επιπλέον, ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας για παράταση των ανέλεγκτων υποθέσεων, λέγοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες σε διαφθορά και φοροδιαφυγή, δεν θα μείνει κανένας στο απυρόβλητο, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε πολιτικός, ούτε επιχειρηματίας, ούτε υπουργός, αν υπάρχουν στοιχεία, όχι εικασίες». Τέλος, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή