Σκληρή κριτική από Ποτάμι και ΚΚΕ

Σκληρή κριτική από Ποτάμι και ΚΚΕ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώιμη και αναιτιολόγητη ροπή της κυβέρνησης προς μια καθεστωτική αντίληψη ανέδειξε χθες στη Βουλή ο κ. Στ. Θεοδωράκης, καλώντας προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει ότι «ουδείς προκάτοχός του κατόρθωσε να ανακαλύψει ένα εμβόλιο κατά της διαφθοράς» και αξιώνοντας να χυθεί άπλετο φως στις υποθέσεις υπουργών για τους οποίους ήδη διαπιστώνονται ύποπτες παρατυπίες ή και ενδείξεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής. «Τι αλήθεια συμβαίνει με τα “πόθεν έσχες” και τις τεχνικές εταιρείες συγκεκριμένων υπουργών και γιατί τέτοια περιφρόνηση στις διαδικασίες;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού και χαρακτήρισε την απάθεια του πρωθυπουργού ανησυχητική ένδειξη της καθεστωτικής νοοτροπίας που ήδη πλήττει την κυβέρνηση, καθώς παντού τοποθετεί δικά της παιδιά.

Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Θεοδωράκης και για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. «Τελικά δεν βρήκατε ισοδύναμα και επικαλείστε πάλι την ίδια δικαιολογία, ότι τάχα σας επέβαλαν τον συγκεκριμένο φόρο οι εταίροι», τόνισε και υπενθύμισε δήλωση που έκανε στις αρχές Σεπτεμβρίου η εκπρόσωπος του κ. Πιερ Μοσκοβισί, η οποία διέψευσε τότε κατηγορηματικά ότι το συγκεκριμένο μέτρο ζητήθηκε από τις Βρυξέλλες και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που το πρότεινε ως φόρο στους πλουσίους. «Για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πάντα κάποιος άλλος φταίει, κάποιος βολικός και αόριστος κακός, που την αναγκάζει να κάνει λάθη», πρόσθεσε ειρωνικά ο επικεφαλής του Ποταμιού και επανέλαβε την πάγια έκκληση να γίνουν δραστικές περικοπές δαπανών «στον περίγυρο των υπουργών, στα ρετιρέ της εξουσίας, αλλά και μέσω της μείωσης των υπουργείων και των γενικών γραμματειών». Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης για πρώτη φορά δεν απέκλεισε με απόλυτο τρόπο μια –μελλοντική έστω– συμπόρευσή του με την κ. Φώφη Γεννηματά. Επανέλαβε μεν ότι το Ποτάμι «δεν μπήκε στην πολιτική για να γίνει δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά επικαλούμενος ως «ωφέλιμη πολιτική στάση» την ad hoc συμφωνία που υπήρξε χθες με το ΠΑΣΟΚ για να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, έδωσε την αίσθηση ότι αρχίζει να το σκέφτεται. Δεν πέρασε απαρατήρητο επιπλέον ότι νωρίτερα ο κ. Σπ. Λυκούδης για πρώτη φορά είπε ότι ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι «δεν είναι τόσο μακριά και μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος», γεγονός που επιβεβαίωσε ότι ο κ. Θεοδωράκης δέχεται πιέσεις και εκ των έσω για μια ευρύτερη συνεργασία με τη Χαρ. Τρικούπη.

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά την κοινοβουλευτική ομιλία του ο κ. Δ. Κουτσούμπας. Ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος μετά την ομιλία του βγήκε στην πλ. Συντάγματος για να συναντηθεί με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις αλλαγές που θα γίνουν «σε ό,τι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή