Κριτική κατά κυβέρνησης από υποψηφίους Ν.Δ.

Κριτική κατά κυβέρνησης από υποψηφίους Ν.Δ.

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φαινομενική περίοδο νηνεμίας έχει εισέλθει η Νέα Δημοκρατία, παρά την ένταση των τελευταίων ημερών, με τους τέσσερις διεκδικητές να ξεδιπλώνουν τα επιχειρήματά τους για την εκλογική μάχη. Η τακτική των τεσσάρων, καθώς ο κάθε υποψήφιος θα είναι και δυνάμει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «μοιράζεται» μεταξύ της άσκησης κριτικής προς την κυβέρνηση και της ανάδειξης των χαρακτηριστικών τους. Αναμένεται, πάντως, καθώς ο μακρύς χρόνος μέχρι τις «γαλάζιες» κάλπες θα εξαντλείται, η συζήτηση να γίνει πιο εσωστρεφής, κυρίως με επίκεντρο το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης βρέθηκε χθες, με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον εορτασμό της απελευθέρωσης της Βέροιας, συνδυάζοντας το θεσμικώς τερπνό με το εκλογικώς ωφέλιμο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. που εδράζει σημαντικό μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας στην αντιπολιτευτική του παρουσία ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αποσύρει άμεσα και πλήρως το μέτρο επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση αλλά και να αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματα των ενστόλων, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση για το ζήτημα της κοινής ελληνοτουρκικής περιπολίας στα θαλάσσια σύνορα. «Είναι ώρα να καταλάβουμε ότι τα σύνορά μας είναι ευρωπαϊκά και θα πρέπει να φυλαχθούν από ευρωπαϊκές δυνάμεις και όχι από την Τουρκία», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει «να είναι πάρα πολύ προσεκτική και να μη δεχθεί την κοινή στήριξη των συνόρων μας με τους Τούρκους».

Στο ίδιο μήκος κύματος για το ζήτημα των συνόρων κινήθηκε και ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος επιπροσθέτως επεδίωξε, από τις Σέρρες, να υπερκεράσει τους υπολοίπους σε ό,τι αφορά τη στάση της Ν.Δ. στο ζήτημα του πολυνομοσχεδίου. «Είναι ό,τι χειρότερο έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Καταστρέφει τη μεσαία τάξη, καταστρέφει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και εγώ προσωπικά θα καταψηφίσω όλα του τα άρθρα», ανέφερε, οικοδομώντας την εικόνα αυτού που μπορεί να ασκήσει την πιο σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Αποφασισμένος να επανέλθει στην απαίτηση για τη διεξαγωγή μιας, τουλάχιστον, τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών εμφανίζεται ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, που αύριο θα βρεθεί σε Θήβα και Λιβαδειά. «Από τη στιγμή που η εκλογή του προέδρου γίνεται από την κοινωνία, υποχρέωση όλων των υποψηφίων είναι να απευθυνθούν στην κοινωνία και να τους ακούσει… μόνον έτσι μπορεί να μεγαλώσει ξανά η Ν.Δ.», σημειώνει ο υποψήφιος πρόεδρος, στο πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνεται και επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη.

Την ώρα που οι τρεις υποψήφιοι ρίχνουν το βάρος τους στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί που θεωρείται το «κάστρο» του Απ. Τζιτζικώστα, ο τελευταίος παρέμενε στην Αθήνα και χθες είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεση βελτίωση του «Καλλικράτη» και αποδέσμευση κονδυλίων προκειμένου να υποστηριχθούν οι αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ο κ. Τζιτζικώστας σήμερα και αύριο θα επισκεφθεί τους Νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για μια νέα συλλογική λειτουργία της Ν.Δ. αλλά και για τομές στο πολιτικό σκηνικό, που αφορούν ακόμη και την επιβολή ηλικιακού ορίου ή θητειών στους βουλευτές.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε (99,5) πως «ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. θα φοράει ένα στεφάνι με αγκάθια και όχι με δάφνες», προσθέτοντας ότι «πρέπει να επικαιροποιήσουμε τις αξίες και τις αρχές μας και να ξεφύγουμε από το ψεύδος του αρχηγικού κόμματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή