Η Βουλή φέρνει πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι

Η Βουλή φέρνει πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίαυλοι επικοινωνίας και συναντίληψης για το μέλλον της Κεντροαριστεράς αρχίζουν να διαμορφώνονται αργά αλλά σταθερά μεταξύ στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Παρά την εκπεφρασμένη άποψη του κ. Στ. Θεοδωράκη –την οποία επανέλαβε κατά την προχθεσινή διαδικτυακή συνομιλία του με εθελοντές του Ποταμιού– για καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι σταδιακά προκύπτουν σημεία σύγκλισης μεταξύ των δύο κομμάτων, τουλάχιστον σε επίπεδο κοινοβουλευτικής δράσης. Πολύ περισσότερο από τη Χαρ. Τρικούπη και σε αρκετά πιο συγκρατημένους τόνους από τη Σεβαστουπόλεως, αποδόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη χθεσινή απόφαση για κοινή πρόταση των δύο κομμάτων για ονομαστική ψηφοφορία σε πέντε από τα άρθρα της χθεσινής διαδικασίας για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Πέρα από αυτή την πρωτοβουλία, χθες εμφανίσθηκε και ο πρώτος βουλευτής του Ποταμιού που μίλησε ανοιχτά υπέρ της συνεννόησης ανάμεσα στο κόμμα του και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Οι δύο χώροι δεν είναι τόσο πολύ μακριά και μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος», δήλωσε χθες (Πρακτορείο FM) ο κ. Σπ. Λυκούδης, προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ και εκ των κεντροαριστερών του Ποταμιού. Ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε ως επίκαιρη τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρων, αν και απέρριψε τη λογική των «συγκολλήσεων». Πολύ πιο θετικοί για την πιθανότητα συμπόρευσης με το Ποτάμι εμφανίζονται οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος μίλησε χθες για «τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θα περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη». Ζήτησε τον μετασχηματισμό αυτών των κομμάτων «σε μια μεγάλη παράταξη», ενώ τάχθηκε υπέρ της τήρησης απόστασης από τη συζήτηση η οποία αφορά τα πρόσωπα και, αντιθέτως, πρότεινε να ξεκινήσει προσπάθεια σύγκλισης σε επίπεδο πολιτικών.

Για «ενδιαφέρουσα κινητικότητα και πολιτικές παρεμβάσεις» στην κατεύθυνση της σύγκλισης μεταξύ των δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού μίλησε χθες ο κ. Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. «Η ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο από τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών) και το Ποτάμι είναι επείγουσα. Οι κομματικές περιχαρακώσεις δεν βοηθούν σε δύσκολες εποχές», πρόσθεσε ο κ. Μαργαρίτης. Πολλά από όσα ήδη συζητιόνται ευρέως στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα λυθούν στη Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη. Επί τούτου οριστικοποιήθηκε και η σύνθεση του Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου θα πάρουν μέρος επτά μέλη από το ΠΑΣΟΚ, τέσσερα από τη ΔΗΜΑΡ και δύο από τις Κινήσεις Πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή