Τα «κλικ» τρόμος για κυβερνητικούς

Τα «κλικ» τρόμος για κυβερνητικούς

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι το νέο φόβητρο των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ: στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, στις ψηφοφορίες και τις προγραμματικές, κάθονταν εκεί ψηλά και παραμόνευαν. Μόλις έβλεπαν μπλοκάκι ή κινητό να βγαίνει από τσέπη υπουργού, ζούμαραν σιωπηλά και μ’ ένα «κλικ!» υπουργικά μηνύματα και συριζαϊκές σημειώσεις διακτινίζονταν σε εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες.

Οι ατρόμητοι φωτογράφοι απ’ τα θεωρεία της Βουλής προ καιρού δεν δίστασαν να πιάσουν ακόμα και τις χειρόγραφες σημειώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μόνο που εκείνη, σε αντίθεση με τους πρώην συντρόφους της, έγραφε απλώς πως «λείπει η μετάφραση απ’ το αγγλικό κείμενο στο ελληνικό». Ενώ ο Αλ. Φλαμπουράρης πριν από μερικές ημέρες ανέλυσε στα χαρτιά του όλο το επεκτατικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ατυχώς γι’ αυτόν, ο Κ. Σημίτης δεν ήταν εκεί, να του εξηγήσει πως το μπλοκάκι σου ποτέ δεν το ανοίγεις παρουσία άλλων. Κι έτσι, ο Αλ. Φλαμπουράρης έγραψε «Λεβέντης», «στην πορεία, όχι τώρα», «η ομάδα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης», και τις σημειώσεις του τις διάβασε το πανελλήνιο. Πράγμα που σίγουρα έκανε τον έτερο φωτογραφόπληκτο, τον Ευ. Τσακαλώτο, να νιώσει συμπάθεια για τον απρόσεκτο πρωθυπουργικό μέντορα.

Ο υπουργός Οικονομικών, βλέπετε, είχε πιαστεί κι εκείνος με τις σημειώσεις ν’ ανεμίζουν. Πηγαίνοντας στο Eurogroup ο Ευ. Τσακαλώτος είχε γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό στα αγγλικά, για να είναι έτοιμος όταν έρθει η ώρα της Ιεράς Εξέτασης απ’ τους ξένους υπουργούς. Πού να φανταζόταν πως, την ώρα που έκανε χειραψία με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, οι φωτογράφοι θα εστίαζαν στο άλλο του χέρι, αυτό που κρατούσε το επίμαχο χαρτί; Ενα καρέ αρκούσε: «Οχι θριαμβολογίες», έγραφε ο υπουργός καθώς είχαν περάσει ελάχιστες ημέρες απ’ το δημοψήφισμα. Ατυχώς για τους απανταχού λαθραναγνώστες, ο υπουργικός αντίχειρας εμπόδισε περαιτέρω ανάλυση των μύχιων κυβερνητικών σκέψεων. Αλλά, βέβαια, οι περίεργοι της ημεδαπής 4 ημέρες μετά θα διάβαζαν ακόμα περισσότερες τσακαλωτικές σημειώσεις.

Γιατί, στις 11 Ιουνίου, ο υπουργός την έπαθε και δεύτερη φορά: ήταν στη Βουλή όταν ο φακός ζούμαρε ξανά. Η λέξη «Grexit» που είχε γράψει ο Ευ. Τσακαλώτος κάτω δεξιά στο χαρτί, χτύπησε καμπανάκι στο έθνος.

Για καλή του τύχη, πάντως, εκείνο το πρωί δεν ήταν ο μόνος που ήρθε με σημειωματάριο στη Βουλή. Το ενδιαφέρον του κοινού μοιράστηκε, αφού οι φωτογράφοι έπιασαν και τις σημειώσεις του πρωθυπουργού. Ατυχώς γι’ αυτούς, όμως, αντί για κυβερνητικά μυστικά, ο Αλ. Τσίπρας είχε ζωγραφίσει μονάχα… 4 διαφορετικά λουλούδια! Προφανώς, απ’ την προηγούμενη φορά που τον είχαν κατασκοπεύσει, είχε πάρει το μάθημά του.

Λογικά θα το θυμάστε: μερικούς μήνες νωρίτερα, η κάμερα είχε πιάσει τον Αλ. Τσίπρα στη Βουλή να ζωγραφίζει έναν κύβο με μια σχισμή από πάνω. Την επομένη, οι εφημερίδες είχαν τίτλο «Κάλπη ζωγραφίζει ο πρωθυπουργός»! Και πάθαμε ό,τι πάθαμε…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή