ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Η τοπική Αυτοδιοίκηση ξέρει να χειρίζεται το προσφυγικό

paylopoylos-i-topiki-aytodioikisi-xerei-na-cheirizetai-to-prosfygiko-2106611

Για τη συμβολή του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, με 1,7 δισ, ευρώ από την ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η προσφυγική κρίση, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστός στη συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου οι δυο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαίνεσε τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων, όσο και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αφού οι δήμοι και οι Περιφέρειες είναι οι δομές της Δημόσιας Διοίκησης που πρώτες καλούνται να διαχειρισθούν τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που εισρέουν συνεχώς στη χώρα. Αυτές είναι ουσιαστικά υπεύθυνες για την υποδοχής τους.

Όπως συγκεκριμένα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκεί (σ.σ. στο προσφυγικό) απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται αυτό το μείζον θέμα. Και με τρόπο, ο οποίος βοηθάει τους κατοίκους στις συγκεκριμένες περιοχές να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, αλλά και προστατεύει τον Άνθρωπο, την αξία του, την αξιοπρέπειά του. Γιατί εμείς, οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει, με βάση τον Πολιτισμό μας και την Ιστορία μας, ότι πριν απ?όλα είναι ο Άνθρωπος. Και σ?αυτόν τον τομέα έχουμε δώσει μαθήματα, στην κυριολεξία, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».