«Βλέπουν» Ζωή… στα Πόθεν Εσχες

«Βλέπουν» Ζωή… στα Πόθεν Εσχες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ισχυρή δοκιμασία ετέθη το δόγμα  του ηθικού πλεονεκτήματος  της κυβέρνησης, με επίκεντρο την υπόθεση  των  δηλώσεων «πόθεν έσχες» των υπουργών Αλ. Φλαμπουράρη  και  Γ. Σταθάκη.

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι πίσω από τη διακίνηση της πληροφορίας για τα προβληματικά «πόθεν έσχες» βρίσκεται το περιβάλλον της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η αρχική επιλογή της κυβερνητικής ηγεσίας ήταν, παρά το γεγονός ότι η είδηση αφορούσε δύο υπουργούς, η κυβέρνηση να μείνει έξω από το θέμα, εξ ου και η παραπομπή στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Ο κ. Φλαμπουράρης έσπευσε πρώτος να παραδεχθεί ότι το θέμα της μετοχικής συμμετοχής σε εταιρεία αφορά τον ίδιο. Ο κ. Σταθάκης προχώρησε με καθυστέρηση στην παραδοχή ότι η συμπληρωματική δήλωση για ξεχασμένη κατάθεση 1 εκατ. ευρώ αφορά τον ίδιο, διευκρινίζοντας ότι η παράλειψη ήταν στη δήλωση του 2012 και ότι στις επόμενες η συγκεκριμένη κατάθεση αποτυπώθηκε κανονικά.

Η καθυστερημένη αντίδρασή του ήρθε ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της πίεσης και της συνειδητοποίησης από την κυβερνητική ηγεσία ότι όσο και αν η κυβέρνηση επιθυμούσε να μην εμπλακεί, τα ερωτήματα διαρκώς πλήθαιναν, αγγίζοντας τον πρωθυπουργό, προς τον οποίο κατατέθηκαν δύο ερωτήσεις στη Βουλή. Ενώ δηλαδή η κυβερνητική ηγεσία ήθελε να μείνει αμέτοχη, φάνηκε ότι η αποστασιοποίηση κινδύνευε να εκληφθεί ως προσπάθεια συγκάλυψης, και αυτό επέφερε την αλλαγή στάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή