Το Ποτάμι αποκλείει κοινό μέτωπο με τη Χαρ. Τρικούπη

Το Ποτάμι αποκλείει κοινό μέτωπο με τη Χαρ. Τρικούπη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ποτάμι δεν παζαρεύει την πολιτική αυτονομία του και δεν προτίθεται να διαμορφώσει κοινό μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ, πόσο μάλλον να συμπράξει μαζί του σε περίπτωση που έχουμε νέες εκλογές». Με τη φράση αυτή, που μετέφεραν χθες συνεργάτες του, ο κ. Στ. Θεοδωράκης θέλησε να κλείσει οριστικά τη συζήτηση που επανέρχεται κάθε τόσο στο προσκήνιο και θέλει το Ποτάμι να φλερτάρει με το ΠΑΣΟΚ και με την ιδέα μιας πιθανής συμπόρευσης των δύο κομμάτων. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, κι όσοι πιστεύουν το αντίθετο ας διαβάσουν προσεκτικά τις μετεκλογικές δηλώσεις όλων των στελεχών του Ποταμιού», έλεγαν χθες στη Σεβαστουπόλεως, φωτογραφίζοντας ασφαλώς και τις πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Σπ. Λυκούδη, ο οποίος είπε μεν ότι «οι δύο χώροι (σ.σ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι) δεν είναι τόσο πολύ μακριά και μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος», αλλά παράλληλα διευκρίνισε ότι καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεν μιλά για «συγκόλληση» των δύο κομμάτων, αλλά για προσπάθεια αναγέννησης του ευρύτερου χώρου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός στόχος του κ. Στ. Θεοδωράκη, ενόψει του συνεδρίου του Ποταμιού. Να επιχειρήσει την πολιτική διεύρυνση του κόμματός του, αποσαφηνίζοντας όμως ότι από αυτήν εξαιρεί το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον με τη σημερινή δομή του και τα βαρίδια που φέρει. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, σήμερα θα δημοσιοποιήσει ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση σε όλες τις κομματικά ανένταχτες δυνάμεις της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, καλώντας όσες κινήσεις πολιτών ή και πολιτικά πρόσωπα ασφυκτιούν ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, να μετέχουν ενεργά στο συνέδριο του Ποταμιού και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

«Βαριά ονόματα»

Υπογραμμίζεται επιπλέον ότι σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Στ. Θεοδωράκης (Real) έκανε γνωστό ότι ήδη συνομιλεί και με κάποια «βαριά πολιτικά ονόματα» (εννοώντας προφανώς, μεταξύ άλλων, και την κ. Αννα Διαμαντοπούλου), καθώς, όπως τόνισε, «έχουμε ανάγκη τις εξαιρέσεις του παλιού, αυτούς που τόλμησαν και συγκρούστηκαν» και περιέγραψε ως στόχευση του συνεδρίου «να στήσει στα πόδια του ένα νέο Κίνημα, μια “πολεμική” μηχανή για τους αντιπάλους μας και μια κυψέλη δημοκρατίας και λύσεων».

Στο συνέδριο ήδη οριστικοποιήθηκε ότι θα μετέχουν με διακριτό ρόλο τόσο οι Μεταρρυθμιστές του κ. Σπ. Λυκούδη όσο και η κίνηση «Μπροστά» που είχε συνεργαστεί προεκλογικά με το Ποτάμι, ενώ το «παρών» θα δώσει και η Δράση, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή