Βουλή: Στην Ολομέλεια την Τετάρτη το ν/σ για ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ

Βουλή: Στην Ολομέλεια την Τετάρτη το ν/σ για ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο κυρώνεται η Σύμβαση Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος της διοργάνωσης και της διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα, για περίοδο είκοσι ετών.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται αύριο για ψήφιση στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η Σύμβαση είναι προς όφελος των εργαζομένων, ανέφερε κατά την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι ήδη ο ΟΠΑΠ προσλαμβάνει στη νέα εταιρεία εργαζομένους, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα της μετάταξης εργαζομένων σε άλλους οργανισμούς και πρωτίστως στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικά με τα οφειλόμενα στους εργαζομένους του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, παρήχε τη διαβεβαίωση ότι, σε συνενόηση με το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος τους.

Σε ό,τι αφορά τα ποσά τα οποία διεκδικεί ο δήμος Μαρκοπούλου από τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, από φόρους και τέλη, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο νόμος 4141/13 απαγορεύει στους δήμους να προχωρούν σε κατασχέσεις σε βάρος εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται, απαντώντας, όμως, σε σχετική παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη δέχθηκε να αναζητηθεί κάποια νομική διέξοδος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε, τέλος, στη λειτουργία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων και είπε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, η οποία, σε συνεργασία με ειδικούς και διεθνείς οργανισμούς, έως το Νοέμβριο θα έχει καταλήξει στην πρώτη αξιολόγηση για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων τα οποία βρίσκονται στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ και για το εάν το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις και πως θα κατανεμηθούν τα χρήματα τα οποία θα κατευθυνθούν προς την αποπληρωμή του χρέους για επενδύσεις και την ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή