Φοροδιαφυγή και ΣΔΟΕ στη συνάντηση θεσμών – Αλεξιάδη

Φοροδιαφυγή και ΣΔΟΕ στη συνάντηση θεσμών – Αλεξιάδη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ επικεντρώθηκε, σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε η υπόθεση της Κατερίνας Σαββαΐδου, ούτε και το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Aκολούθησε συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Νωρίτερα, τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά την ανακοίνωση της αναβολής του σημερινού Euroworking group επιχείρησε να διασκεδάσει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Δεν νομίζω ότι συνδέεται η αναβολή του EuroWorking Group με την διαπραγμάτευση», δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης, προσερχόμενος μαζί με τον υπουργό Οικονομικών στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών το πρωί της Τετάρτης. 

Το προγραμματισμένο για σήμερα Εuroworking Group (EWG) που θα εξέταζε την έκθεση των θεσμών για την πορεία υλοποίησης του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων, αναβλήθηκε διότι ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόλις το ένα τρίτο των 49 συμφωνημένων δράσεων, οι θεσμοί δεν έχουν ολοκληρώσει την έκθεσή τους και το EWG δεν είχε αντικείμενο συζήτησης. Κατά τον κ. Φλαμπουράρη, ωστόσο, η αναβολή δεν συνδέεται με τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Οι καθυστερήσεις αυτές αποτελούν και το βασικό θέμα των συζητήσεων μεταξύ των κκ. Τσακαλώτου και Φλαμπουράρη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή