Δριμύ κατηγορώ του Ραγκούση για το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

Δριμύ κατηγορώ του Ραγκούση για το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υποπτο» χαρακτηρίζει με ανάρτησή του στο facebook το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα απέκρυψε από κοινοβούλιο και πολίτες το ΝΣ για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας, τονίζει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εισήγαγε στη Βουλή το ΝΣ αποκρύπτοντας από το Κοινοβούλιο και τους πολίτες τον αριθμό των αδειών αλλά και το αντίτιμό τους, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «όχι απλώς απαράδεκτο αλλά και ύποπτο».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι «ο αριθμός των αδειών είναι η πιο αποφασιστική οικονομική παράμετρος που θα καθορίσει και το τελικό τους τίμημα, άρα την επιβάρυνση των μελλοντικών αδειούχων, άρα τα έσοδα του κράτους. 

Διεκδικώντας για τον εαυτό της, μια κλειστή πολιτική ομάδα, το δικαίωμα να διαχειριστεί δημόσια περιουσία εκατομμυρίων Ευρώ ερήμην του Κοινοβουλίου, της κοινωνίας μέσα σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, συνιστά απολυταρχική επιλογή, σικελικής έμπνευσης που με βεβαιότητα θα καταστεί σταδιακά ποινικά ελεγκτέα. 

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα "δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι" όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται».

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης ζητάει διαφάνεια, επισημαίνοντας πως αυτό θα συμβεί μόνο όταν ο αριθμός των αδειών έρθει στην επιφγάνεια: Οι άδειες των καναλιών είναι δημόσια περιουσία και όχι ατομική περιουσία του οποιουδήποτε επιχειρηματία, Έλληνα ή αλλοδαπού ή των κκ Τσίπρα, Καμμένου και Παππά για να τις πάρουν "σπίτι" τους.

Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί, καθαρά χέρια μόνον όταν  ο αριθμός των αδειών βγει στο φως του Κοινοβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή