ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To γαλάζιο παρασκήνιο στο ΕΛΚ

to-galazio-paraskinio-sto-elk-2107095

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΜΑΔΡΙΤΗ. Πλούσιο παρασκήνιο επαφών επεφύλασσε  το συνέδριο του ΕΛΚ στους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ. Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης έφτασαν σήμερα το πρωί στην Μαδρίτη και μετέβησαν απευθείας στον χώρο του συνεδρίου. Στην ίδια πτήση ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συνομίλησε και με τους δύο υποψηφίους. Ο κ. Σαμαράς θα είναι το πρωί της Πέμπτης ομιλητής σε πάνελ με θέμα την Δημοκρατία και τον Λαϊκισμό. 

Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες συμμετείχε σε συζήτηση της επιτροπής περιφερειών με θέμα: Πώς να προωθήσεις τις επενδύσεις στην περιφέρεια. Στο περιθώριο της συνεδρίασης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής Μάρκου Μάρκουλα. Στην ίδια συνεδρίαση συμμετείχαν οι κύριοι Πατούλης και Αγοραστός. 

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε μόνος του λίγο μετά τη μία και μπήκε αμέσως στην συνεδρίαση της συνέλευσης. Συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρκους Φέρμπερ.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ επιδίδεται σε διεθνές λόμπινγκ από το απόγευμα της Τρίτης όπου έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα. Φτάνοντας στο συνεδριακό κέντρο συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και τις ευρωβουλευτές του κόμματος κ. κ. Σπυράκη και Βοζεμπεργκ μετέβη στον χώρο που διεξάγεται η ψηφοφορία. Αφού ψήφισε είχε τετ α τετ με τον έτερο υποψήφιο για την προεδρία της ΝΔ  κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνέχεια συνομίλησε για λίγα λεπτά με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Ζοζεφ Ντολ, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Αργότερα ενημερώθηκε από τον κ. Κουμουτσάκο και την κα Μπακογιάννη για την επίμαχη διαπραγμάτευση επι του μεταναστευτικού οπότε και ελήφθη η απόφαση καταψήφισης του επίμαχου άρθρου.  Επειτα συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του όπου συζήτησαν για διμερή θέματα.