Βενιζέλος: Δεν είμαστε η «ρεζέρβα» του ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Δεν είμαστε η «ρεζέρβα» του ΣΥΡΙΖΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξέταση των χαρτοφυλακίων των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις συνιστά, σύμφωνα με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, το μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και το τραπεζικό σύστημα το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε χθες (Βήμα FM) ότι πρακτικά θα «είναι τόσο σκληρός ο έλεγχος, ώστε οποιαδήποτε τράπεζα μετά την ανακεφαλαιοποίησή της θα διστάζει να χορηγήσει δάνεια ιδίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτό είναι το μεγάλο θέμα». Επισήμανε ότι μια τέτοια πραγματικότητα θα αποτελούσε πλήγμα στην αναπτυξιακή δυνατότητα της χώρας, καθώς το τραπεζικό σύστημα ως κατεξοχήν μοχλός ανάπτυξης θα υφίστατο πολύ σοβαρούς περιορισμούς. «Για να έχουμε μοχλό ανάπτυξης», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, «θέλουμε ένα φιλοαναπτυξιακό κράτος, μια Δημόσια Διοίκηση που λειτουργεί με τέτοια αντίληψη φιλοεπενδυτική, αλλά να έχουμε και ιδιωτικό τομέα που θέλει σε συνεργασία με τις τράπεζες να επενδύσει ίδια κεφάλαια και να βρει και δανεικά κεφάλαια συμπληρωματικά με ένα καλό επιτόκιο».

Περιέγραψε ως «φυσιολογική» την άρνηση της Δημ.Συμπαράταξης στα κελεύσματα του κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, θεωρεί ότι το κόμμα «δεν πρέπει να είναι ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό πρόβλημα, υπάρξει απώλεια βουλευτών στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, σε περίπτωση αποτυχίας του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η μόνη λύση είναι η επαναφορά σε ένα σχήμα «ευρύτατης» συνεργασίας, στο οποίο θα επιστρατευθούν και πρόσωπα εκτός των κομμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή