Αλλάζει η ηγεσία της Δικαιοσύνης

Αλλάζει η ηγεσία της Δικαιοσύνης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή ηγεσίας στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από τις 30 Ιουνίου, οπότε έληξε η θητεία των κ. Σωτ. Ρίζου και Νικ. Αγγελάρα αντίστοιχα, τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας παραμένουν «ακέφαλα», γεγονός το οποίο ουδέποτε συνέβη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο η μόνη θέση που καλύφθηκε εγκαίρως ήταν αυτή της προέδρου του Αρείου Πάγου, για την οποία επελέγη η κ. Βασιλική Θάνου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να επιλέξει έξι νέους αντιπροέδρους στο ΣτΕ και δύο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και τους νέους προέδρους των δύο ανωτάτων δικαστηρίων.

Ως προς τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παγίως τα τελευταία χρόνια τηρείται η επετηρίδα. Εκτός και αν υπάρξει διαφοροποίηση από τη μέχρι σήμερα διαδικασία, αρχαιότερος, άρα και πιθανότερος για την επιλογή στη θέση του προέδρου του ΣτΕ, είναι ο Νικ. Σακελλαρίου και ακολουθούν οι Δημ. Πετρούλιας, Αθ. Ράντος και Αικατερίνη Συγγούνα. Για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου υποψήφιοι είναι οκτώ αντιπρόεδροι και 20 σύμβουλοι, με αρχαιότερη την αντιπρόεδρο Φλωρεντία Καλδή και αμέσως μετά τους αντιπροέδρους Ιωάννη Σαρμά, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και Σωτηρία Ντούνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή