Στρατηγική υψηλών τόνων από το ΠΑΣΟΚ

Στρατηγική υψηλών τόνων από το ΠΑΣΟΚ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σκληρή γραμμή της οξύτατης κριτικής στην κυβέρνηση για όλες τις τελευταίες αποφάσεις οι οποίες υπαγορεύονται από την ανάγκη να προχωρήσουν ταχέως τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές κινούνται τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Για «προκλητικές δηλώσεις» του κ. Ν. Φίλη, με αφορμή τις αποφάσεις της κυβέρνησης για κλιμακωτή επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, έκανε λόγο χθες η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία συναντήθηκε χθες με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για εμπαιγμό των πολιτών και δήλωσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο επέβαλλε για πρώτη φορά φόρο σε έναν ευαίσθητο τομέα, αλλά προσβάλλει και τις πολλές χιλιάδες οικογένειες και εκπαιδευτικούς με τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας». Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι τα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «καλύπτουν ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες για την εκπαίδευση εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζομένους».

Από τη Χαρ. Τρικούπη έχουν, επίσης, γνωστοποιήσει ότι θα ζητήσουν επίσημη ενημέρωση στη Βουλή για τη συζήτηση που πραγματοποιείται περί το ασφαλιστικό και μιλούν για «βαλκανοποίηση» των συντάξεων. Η υπεύθυνη του τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου επισήμανε επ’ αυτού χθες ότι εκτός από τις περικοπές των συντάξεων υφίστανται προβλέψεις όπως η αύξηση του ΦΠΑ σε 13% από 23% για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, κάτι που καθιστά τη διαβίωση των γηραιών ασφαλισμένων εξαιρετικά δύσκολη. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητούν απόσυρση της συγκεκριμένης επιβάρυνσης και κατηγορούν την κυβέρνηση για «άνευ όρων παράδοση» στους δανειστές. Ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, περιέγραψε ως λανθασμένη τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ. «Υπάρχουν ζητήματα», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, και διευκρίνισε ότι «δεν μπορεί ο εκάστοτε υπουργός Επικρατείας να αποφασίζει μόνος του για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης των αδειών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή