Κυβέρνηση: Ζήτημα αρχής η επιμονή στην προστασία πρώτης κατοικίας

Κυβέρνηση: Ζήτημα αρχής η επιμονή στην προστασία πρώτης κατοικίας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον οδικό χάρτη των κυβερνητικών πρωτοβουλιών της τρέχουσας περιόδου και των πολιτικών θεμάτων που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση εν όψει και των συζητήσεων με τους θεσμούς για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, συζήτησε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, στο οποίο καθορίστηκαν οι αρχές και οι στόχοι της κυβέρνησης, καθώς και οι κυβερνητικές ενέργειες το επόμενο διάστημα.

Με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, επισημαίνεται ότι οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί ήδη κατά το παρελθόν με σημαντικά ποσά, χωρίς όμως να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτή η ανακεφαλαιοποίηση να είναι η τελευταία.

«Προϋπόθεση μιας επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης είναι αυτή να συνδυαστεί με το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, καθώς και με ριζικές αλλαγές στην διοίκηση και την λειτουργία των τραπεζών», αναφέρει η κυβέρνηση και υπογραμμίζει ότι «στόχος είναι να εμπεδωθούν στο τραπεζικό σύστημα κανόνες διαφάνειας, που θα το μετατρέπουν σε εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας, μακριά από τις πολιτικές αδιαφανών και χαριστικών δανειοδοτήσεων που οδήγησαν στην σημερινή κρίση».

«Αποτελεί ζήτημα αρχής για την κυβέρνηση η σταθερή επιμονή στην προστασία της πρώτης κατοικίας, για τους οικονομικά αδύναμους», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και τονίζει ταυτόχρονα ότι για την κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντικό το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα και οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του χρόνου. Προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση έχει προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες. Ο αναγκαίος νόμος είναι έτοιμος και θα έρθει σε διαβούλευση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή