Προσλήψεις καθηγητών μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων

Προσλήψεις καθηγητών μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόσληψη 1.000-2.000 αναπληρωτών καθηγητών προκειμένου να καλυφθούν κάποια από τα κενά στα σχολεία, με χρήματα που προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προωθεί η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας η οποία κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή.

«Ζητούμε την έγκριση Βουλής ώστε με χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από εθνικούς πόρους δηλαδή και όχι από το ΕΣΠΑ αφού δεν δυνάμεθα να πράξουμε κάτι τέτοιο για τις  μεγάλες περιφέρειες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κενά εκπαιδευτικού προσωπικού, ιδιαίτερα στην Αττική, κατά προτεραιότητα σε σχολεία ειδικής εκπαίδευσης, δημοτικά, και ολοήμερα» είπε παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια την τροπολογία ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης. Σύμφωνα με την Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα χρήματα που θα ληφθούν για το σκοπό αυτό από το εν λόγω πρόγραμμα, ανέρχονται στο ποσό των 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τροπολογία συνάντησε την θετική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των οποίων ωστόσο εξέφρασαν ενστάσεις ως προς τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφορικά με την ύπαρξη σημαντικών κενών κατά το τρέχον σχολικό έτος.

«Αλήθεια, τώρα το θυμηθήκατε; Είστε δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση. Οι κ. Μπαλτάς και Κουράκης είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Τους είχαμε προειδοποιήσει από τον περασμένο Ιανουάριο για τις ανάγκες. Υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες σχεδιασμού» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης. Και αφού ζήτησε να πληροφορηθεί «πόσες αποσπάσεις εκπαιδευτικών έκανε ο κ. Κουράκης», δήλωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει θετικά ως προς την τροπολογία.

«Στηρίζουμε την τροπολογία. Αναφέρουμε όμως ότι παραδίδοντας το υπουργείο, είχαμε προειδοποιήσει για κενά» ανέφερε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι και μελέτη για δέκα χιλιάδες προσλήψεις είχε παραδώσει στους διαδόχους του, και για την ανάγκη χρήσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ή και ενεργοποίησης του προγράμματος κινητικότητας είχε μιλήσει εγκαίρως.

«Στηρίζουμε την τροπολογία, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με αναπληρωτές» είπε από την πλευρά του ο κ. Ι. Γκιόκας (ΚΚΕ).

Ο κ. Φίλης εμφανώς ικανοποιημένος από την γενική θετική υποδοχή της τροπολογίας, είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται πως θα εργαστεί για «να σταματήσει αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια και του χρόνου τα σχολεία να ανοίξουν με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή