Β. Κικίλιας: «Η Ν.Δ. δεν χρειάζεται Μεσσία»

Β. Κικίλιας: «Η Ν.Δ. δεν χρειάζεται Μεσσία»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι «η Ν.Δ. δεν χρειάζεται Μεσσία» διατυπώνει με συνέντευξή του στη Real News, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας διαπιστώνει ότι κανείς από τους 4 υποψηφίους για την ηγεσία της Ν.Δ. δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον του κόμματος, ενώ απαντά γιατί δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος, δηλώνοντας ότι "το σημαντικότερο στην πολιτική, όπως και στη ζωή, είναι να αντιλαμβάνεσαι το momentum. Χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση και εφαρμοστικό πλάνο, δεν είχε νόημα η υποψηφιότητά μου".

Αποκαλύπτει όμως, πως βρίσκεται σε φάση συγκρότησης ενός συνολικού πολιτικού σχεδίου, το οποίο επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει σε εύθετο χρόνο.

Ο πρώην υπουργός περιγράφει τι χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία αναπτύσσοντας το τρίπτυχο "ανακατασκευή κόμματος – ανασύνθεση παράταξης – ανάληψη διακυβέρνησης". Τονίζει ότι "η Ν.Δ. επιβάλλεται να γίνει κόμμα σύνθεσης, που θα καταφέρει να εγγράψει ως μέλη του τα καλύτερα στοιχεία του ελληνισμού. Ένα συμμετοχικό κόμμα που θα ενσωματώσει πλήρως τις νέες τεχνολογίες, ώστε να χτίζεται η πολιτική γραμμή από κάτω προς τα πάνω. Ένα κόμμα στο οποίο ο διάλογος θα μας οδηγήσει πλησιέστερα στις αλήθειες που έχει ανάγκη η Ελλάδα μας".

Κρατά ουδέτερη στάση απέναντι στους υποψηφίους περιμένοντας να ακούσει το ολοκληρωμένο σχέδιό τους και τονίζει ότι "η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται Μεσσία, αφήστε που τέτοιος δεν μπορεί να βρεθεί". Ερωτώμενος για το ασυμβίβαστο του Απόστολου Τζιτζικώστα με τη βουλευτική ιδιότητα έως το 2019, επισημαίνει ότι " Η δυαρχία είναι πολιτικά δύσκολη", προσθέτοντας όμως ότι "το γνωρίζουν οι Νεοδημοκράτες".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή