Ν.Τζαβέλα: Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες επενδύσεις

Ν.Τζαβέλα: Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες επενδύσεις

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, να κάνει ό,τι μπορεί για προχωρήσουν οι προγραμματισμένες επενδύσεις απευθύνει μέσω άρθρου της στην εφημερίδα New Europe η πρώην Βουλευτής και Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κα Νίκη Τζαβέλα.

Η κα Τζαβέλα τονίζει ότι «είναι δυστυχές που για τους τελευταίους 10 μήνες όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων βρίσκονται στην αναμονή», επισημαίνοντας παράλληλα πως «ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να βοηθήσει, εφόσον ενημερωνόταν για την πρόοδο αυτών των προσπαθειών ιδιωτικοποίησης που έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί ήδη από το καλοκαίρι».

«Ταχύτατη ανάπτυξη είναι αυτό που έχει ανάγκη επειγόντως η Ελλάδα. Αυτή θα πρέπει να είναι η πηγή των εσόδων, όχι η φορολόγηση και οι περικοπές συντάξεων και μισθών», προσθέτει ακόμη.

Αναλυτικά το άρθρο της κας Τζαβέλα:

«Αυτήν την εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντρομπόβσκις, επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου «να συζητήσει την καλύτερη δυνατή εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας και την εφαρμογή των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους» (εκπρ. ΕΕ Παναγιώτης Καρβούνης).

Είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της ΕΕ, να χρησιμοποιηθεί η ταχεία ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι ζήτημα επιβίωσης. Είναι δυστυχές που για τους τελευταίους 10 μήνες όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων βρίσκονται στην αναμονή. Ένα ατέλειωτο πήγαινε-έλα μεταξύ των κρατικών λειτουργών (ΚΑΘΕ είδους) και των γενναίων επενδυτών που επιμένουν, λαμβάνει χώρα. Μην ρωτάτε το γιατί, κάθε έργο έχει και τη δική του ιστορία.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να βοηθήσει, εφόσον ενημερωνόταν για την πρόοδο αυτών των προσπαθειών ιδιωτικοποίησης που έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί ήδη από το καλοκαίρι. Για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, θα μπορούσε να ζητήσει ένα σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από τους επιβεβαιωμένους επενδυτές. Με τον τρόπο αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικός στο να αποφασίσει σε ποιες ενέργειες μπορεί να προχωρήσει προκειμένου να προσφέρει την κατάλληλη τεχνική βοήθεια, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της ΕΕ. Όλοι οι Έλληνες πολίτες που αναζητούν εργασία, θα εκτιμούσαν ιδιαιτέρως κάθε του προσπάθεια για να «ξεκλειδώσει» τις επενδύσεις που βρίσκονται καθοδόν.

Ταχύτατη ανάπτυξη είναι αυτό που έχει ανάγκη επειγόντως η Ελλάδα. Αυτή θα πρέπει να είναι η πηγή των εσόδων, όχι η φορολόγηση και οι περικοπές συντάξεων και μισθών.

Αυτό το άρθρο είναι μια έκκληση προς τον αντιπρόεδρο Ντομπρόβσκις, να επικεντρωθεί σε μια ταχείας υλοποίησης τεχνική βοήθεια και τον σχετικό οδικό χάρτη για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Για μας τους Έλληνες είναι ο μοναδικός τρόπος να σταθούμε στα πόδια μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή