Καταγγελία Τόσκα για αντιδράσεις πολιτικών στην αποδέσμευση των ανδρών ασφαλείας τους

Καταγγελία Τόσκα για αντιδράσεις πολιτικών στην αποδέσμευση των ανδρών ασφαλείας τους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ύπαρξη αντιδράσεων από πολιτικούς και άλλους παράγοντες στους οποίους έχουν διατεθεί αστυνομικοί, καθώς επιχειρείται άρση των αποσπάσεων με στόχο να ενισχυθεί η αστυνόμευση στους δρόμους και ν’ αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εγκληματικότητας ειδικά σε περιοχές του Λεκανοπεδίου, αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την προστασία του πολίτη, Ν. Τόσκας.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους περίπου δύο χιλιάδες επτακόσιους που είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα ένα μεγάλο μέρος να έρθει (ενν. στην υπηρεσία). Υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις -πρέπει να το πούμε και αυτό- και κάνω μια έκκληση και προς τους συναδέλφους και σε όσους μας ακούν να μειώσουν τις αντιδράσεις τους, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την αστυνόμευση ειδικά στις περιοχές, της Δυτικήςς Αττική και στο κέντρο των Αθηνών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας. Και με αφορμή επισήμανση του βουλευτή της ΝΔ Μ. Βορίδη, ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των αποσπασμένων σε πολιτικά και μη πρόσωπα, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται στο 13%.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο μέτωπο της συντήρησης των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών της Αστυνομίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς συντηρούνται με χορηγίες. Δεν υπάρχει συγκροτημένο σύστημα συντήρησης και με έκπληξη το είδα”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή