ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Μοσκοβισί

stin-athina-tin-triti-o-moskovisi-2108166

Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο επίτροπος επί των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Αννίκα Μπράιτχαρντ, ο κ. Μοσκοβισί θα φτάσει την Τρίτη για διήμερη επίσκεψη στην χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και θα ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση για την εφαρμογή του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων που συνδέεται με την εκταμίευση των 2 δισ., η κ. Μπράιτχαρντ επανέλαβε πως υπάρχει «σημαντική πρόοδος» και πως η σύνταξη της «έκθεσης συμμόρφωσης» από τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να ολοκληρωθεί «σύντομα».

Το Euroworking Group (EWG) συνεδριάζει σήμερα για να διαπιστώσει μεταξύ άλλων την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων. Στην Αθήνα διατηρούν κάποια αισιοδοξία ότι σήμερα μπορεί να δοθεί θετικό σήμα από το EWG για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ ευρώ, αλλά τα μηνύματα που στέλνουν οι δανειστές της χώρας δείχνουν ότι στην καλύτερη περίπτωση απόφαση για την εκταμίευση θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα. Και αυτό γιατί θέλουν πρώτα να δουν το σύνολο των προαπαιτούμενων μέτρων να υλοποιείται πριν λάβουν την οποιαδήποτε απόφαση.