ΚΚΕ: Η κυβέρνηση «εκβιάζει» με κούρεμα καταθέσεων

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση «εκβιάζει» με κούρεμα καταθέσεων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωμό εκβιασμό κατήγγειλε χθες το ΚΚΕ ότι διαπράττουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τον λαό για να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα νέα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου. «Με μοιρασμένους ρόλους η κυβέρνηση και το “κουαρτέτο” εκβιάζουν μ’ ένα πιθανό κούρεμα των καταθέσεων, για να πείσουν το λαό ν’ αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα της αξιολόγησης, που μπαίνουν ως προαπαιτούμενα της δόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών», ανέφερε ανακοίνωση του Περισσού. Παράλληλα, δε, το ΚΚΕ προέβλεψε ότι το νέο κύμα των αποκαλούμενων μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει πλέον τη χώρα σε πλήρη χρεοκοπία και κάλεσε τον λαό «να απορρίψει τα χιλιοειπωμένα ψεύτικα διλήμματα και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που έχει ως μόνο στόχο την κερδοφορία και την ανάκαμψη του κεφαλαίου».

Εν τω μεταξύ, χθες ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πάρει μέρος στη 17η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Τον συνοδεύουν οι κ. Γ. Μαρίνος, Ελ. Βαγενάς και Λ. Αλαβάνος, ενώ θέμα της διήμερης συνάντησης θα είναι «τα καθήκοντα των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων για την ενίσχυση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στον φασισμό, για τη χειραφέτηση των εργατών και των λαών, για το σοσιαλισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή