Καταψήφιση προαπαιτουμένων από Ποτάμι

Καταψήφιση προαπαιτουμένων από Ποτάμι

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η ψήφος του Ποταμιού στη δεύτερη δέσμη των προαπαιτουμένων, καθώς το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη χαρακτήριζε ήδη από το πρωί αδιανόητη την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον να τα περάσει με τη μορφή του επείγοντος, αλλά κυρίως να μη διαχωρίσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις σε διακριτά άρθρα και να τις φέρει με τη μορφή του πακέτου. «Είναι πραγματικά απίστευτο ότι ο κ. Τσίπρας, ενώ είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί, ακολουθεί ακριβώς την ίδια πρακτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ την οποία ο ίδιος κατήγγελλε ως κοινοβουλευτικά απαράδεκτη», έλεγαν στη Σεβαστουπόλεως, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διερευνήσει το ενδεχόμενο στήριξης του Ποταμιού.

«Ενημέρωσαν τους βουλευτές μας ότι ήδη από την προηγούμενη Τρίτη θα είχαμε αναλυτικά όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου για να υπάρχει στοιχειώδης χρόνος να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας», έλεγαν συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη. Και καθώς μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι τελικώς θα εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ στα προαπαιτούμενα, παρατηρούσαν με ειρωνεία ότι «η παρέα του Μαξίμου απέδειξε για μία ακόμη φορά όχι μόνον τον παροιμιώδη ερασιτεχνισμό της στη λήψη σοβαρότατων αποφάσεων, αλλά και την ανικανότητά της να τηρήσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα». Αυτό ήταν και το νόημα ανακοίνωσης που εξέδωσε το Ποτάμι, καταγγέλλοντας ότι η χώρα ξαναζεί με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου την αγωνία αν θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε τη δόση που ζούσε και επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά και την παρελκυστική τακτική περί δήθεν πολιτικής διαπραγμάτευσης και τάχα ισοδύναμων μέτρων. «Η κυβέρνηση με τα ψέματά της, την προχειρότητα και τις παλινωδίες της, αντί να δίνει λύσεις, ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας», ανέφερε η Σεβαστουπόλεως και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει τεράστια ευθύνη για την ακύρωση ακόμη και μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα, λόγω της αδυναμίας των υπουργών του να χαράξουν οποιαδήποτε στρατηγική.

Παράλληλα, το Ποτάμι άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και με αφορμή τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο, η οποία «αποδόμησε πάλι τη δήθεν ευρωπαϊκή αισιοδοξία μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής». Ο κ. Θεοδωράκης, μάλιστα, έλεγε χθες σε συνεργάτες του ότι δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο κ. Τσίπρας, καθώς επιβεβαιώνεται πλέον πως υποχρεώνεται να αποδέχεται οποιαδήποτε πρόταση του γίνεται, ελλείψει συγκροτημένης εναλλακτικής πρότασης της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, η οποία εκ των πραγμάτων θα έθετε τους Ευρωπαίους εταίρους προ των ευθυνών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή