Μεϊμαράκης: «Ναι» με επικρίσεις στο ν/σ για τις τράπεζες

Μεϊμαράκης: «Ναι» με επικρίσεις στο ν/σ για τις τράπεζες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ήπιους τόνους, παρά την κριτική της αντιπολίτευσης, κύλησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Ευκλ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης υπερασπίστηκαν την ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, με βασική γραμμή άμυνας την κατάσταση της οικονομίας όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση, παρά τις πολύ σοβαρές ενστάσεις που έχουν, κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για καταβαράθρωση του τραπεζικού συστήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Ευάγ. Μεϊμαράκης επισήμανε την ανάγκη προστασίας των καταθετών και κατηγόρησε τους υπουργούς της κυβέρνησης για παραπλάνηση των πολιτών. Επισήμανε ότι μετά την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2014, η κατάσταση τους είχε σταθεροποιηθεί αλλά, αντιθέτως, αποσταθεροποιήθηκαν λόγω της «ανεύθυνης πολιτικής που άσκησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κατά την πρώτη θητεία της».

Ο κ. Μεϊμαράκης παρέπεμψε και στην έκθεση στην ΕΚΤ, λέγοντας ότι εκεί επισημαίνεται πως «η ανακεφαλαιοποίηση οφείλεται στην ύφεση του 2015-2016, στο κλείσιμο των τραπεζών» και γενικά στα μέτρα που έλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. «Κόψατε τα πόδια της χώρας την ώρα που εκείνη πήγαινε να περπατήσει», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και κατέληξε:

«Θα σας δώσουμε ψήφο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών στις τράπεζες και θα σας βοηθήσουμε να ξεφύγετε από τις ιδεοληψίες που σας κρατούν αιχμαλώτους». Ως μείγμα «νεοφιλελευθερισμού» με «παρωχημένες κρατικιστικές αντιλήψεις», χαρακτήρισε την κυβέρνηση, ο κ. Α. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή