Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν για την αεροπορική τραγωδία

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν για την αεροπορική τραγωδία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για τον θάνατο εκατοντάδων Ρώσων πολιτών, κατά το χθεσινό αεροπορικό συμβάν, μετέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην ανάγκη για αποτελεσματική και ανθρώπινη αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και στην ανάγκη επίλυσης της συριακής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο αεροπορικό δυστύχημα στο Σινά της Αιγύπτου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 224 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 217 ήταν επιβάτες και οι υπόλοιποι επτά μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή κυβέρνηση από τους 217 επιβάτες, οι 214 ήταν Ρώσοι και οι 3 Ουκρανοί. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν 17 παιδιά και 138 γυναίκες. Το πλήρωμα του αεροπλάνου ήταν επταμελές, ενώ σύμφωνα με τη Μόσχα οι ηλικίες των επιβατών κυμαίνονταν από 10 μηνών ως 77 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή